İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’nın en zenginleri listesine 5 Ermeni milyarder de girdi

Taşir Grubu Sahibi ve Genel Müdürü Samvel Karapetyan 98. sırada yer aldı (1,1 milyar dolar).Rosgosstrakh Sigorta Şirketi Ortağı Daniel Khaçaturov 103. Sırada yer aldı (1,1 milyar dolar).Daniel Khaçaturov’un kardeşi ve ortağı Sergey Khaçaturuv 103. sırada yer aldı (1,1 milyar dolar).

——– 
Rus “Finans” dergisinde yayımlanan 114 dolar milyarderinin bulunduğu Rusya’nın en zenginleri listesinde birinciliği çelik kralı olarak bilinen Vladimir Lisin 28,3 milyar dolarlık servetiyle korurken, Lisin’i 23,7 milyar dolarlık servetiyle Mihail Prohorov izledi.
 Arsenal’in yüzde 14,6’lık hissesini satın alarak adını dünya genelinde duyuran Özbek asıllı Rus işadamı Osmanov bu yıl krizin etkisini üzerinden atarak servetini 19,9 milyar dolara yükselterek listede üçüncülüğe yükseldi.
 Haberde, Abramoviç’in de geçen yıla kıyasla servetini artırmasına rağmen listede 17,1 milyar dolarlık servetiyle dördüncü sıraya indiği kaydedildi.
Bu arada Rus milyarderler en fazla dikkat çeken düşüş Rusya’nın en zengin kadını olan eski Belediye Başkanı Yuriy Lujkov’un eşi Yelena Baturina ile oldu.
Baturina, eşinin Moskova Belediye Başkanlığı görevinden alınmasının ardından listede 1,1 milyar dolarlık servetiyle 47 basamak aşağı düşerek 94. sıraya oturdu.
Bu listeye Rusya’da yaşayan 5 Ermeni milyarder de girdi:
Taşir Grubu Sahibi ve Genel Müdürü Samvel Karapetyan 98. sırada yer aldı (1,1 milyar dolar).
Rosgosstrakh Sigorta Şirketi Ortağı Daniel Khaçaturov 103. Sırada yer aldı (1,1 milyar dolar).
Daniel Khaçaturov’un kardeşi ve ortağı Sergey Khaçaturuv 103. sırada yer aldı (1,1 milyar dolar).
Reso Grubu Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Sarkisov 111. sırada yer aldı (1 milyar dolar).
Reso ve Reso-Garantii Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Sarkisov 112. sırada yer aldı (1 milyar dolar).

http://www.tert.am/tr/news/2011/02/14/russia-billionairs/

Yorumlar kapatıldı.