İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hocalı katliamı ABD’de protesto edilecek

New York’ta Türk ve Azeri toplumu tarafından her yıl anılan ve protesto edilen Hocalı katliamı, kentte bu yıl da aynı gün iki ayrı yerde protesto edilecek.  Genç Türkler Derneği (Young Turks) tarafından yapılan açıklamada, Hocalı katliamının 19. yılının 25 Şubatta Ermenistan’ın BM Daimi Temsilciliği binasının önünde protesto edileceği belirtildi.

Genç Türkler Derneği Yönetim Komitesi adına Genel Başkan Tulga Tekman tarafından yapılan açıklamada, protesto gösterisinin Genç Türkler Derneği ve New York Azerbaycan Derneği tarafından düzenleneceği, gösteriye pek çok derneğin de destek verdiği bildirildi.
Açıklamada, Ermeni askerlerinin 25-26 Şubat 1992’de Hocalı kasabasında, 83’ü çocuk, 106’sı kadın olmak üzere 613 suçsuz insanı acımasızca katletmesinin yüzyılın en büyük insanlık suçlarından biri olduğu belirtilerek ”Bunun bütün dünya tarafından bilinmesini, kabul edilmesini ve suçluların Uluslararası Adalet Divanında yargılanmalarını istiyoruz” denildi.
Aynı saatlerde BM’nin karşısındaki Dag Hammerskjold Parkında düzenlenecek protesto gösterisinde de yine Hocalı katliamı kınanacak. Azerbaycan New York Derneği (Azerbaijan Association of New York) Başkanı Ercan Yerdelenli tarafından yapılan açıklamada, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ile işbirliği halinde Hocalı Katliamının 19. yılı nedeniyle bu yıl da miting yapılacağı bildirildi.
AA
 http://www.turktime.com/haber/Hocali-katliami-ABD-de-protesto-edilecek/126134

Yorumlar kapatıldı.