İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya, Ermenistan Ve Azerbaycan Devlet Başkanlarının Buluşması için Zemin Hazırlıyor

AGİT Daimi temsilcisi Anvar Azimov’un Viyana AGİT Daimi Konsey oturumunda yaptığı konuşmada ″Benzeri buluşmaların sıklığı bu formatta yürütülen çalışmaların ciddiyetini ve tarafların pratik sonuçlara ulaşma arzusunu tanıklık etmekte. Bu şekilde ülkelerimiz devlet başkanlarının yeni bir zirvede buluşmaları için zemin oluşturulmakta″ dedi.

Halihazırda Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları arasında Dağlık Karabağ sorununa çözüm bulunması yolunda yoğun müzakereler devam ediyor. ITAR-TASS’ın verdiği bilgiye göre; açıklama Rusya Federasyonu’nun AGİT Daimi temsilcisi Anvar Azimov’un Viyana AGİT Daimi Konsey oturumunda yaptığı konuşmada ifade edildi.
Azimov ″Benzeri buluşmaların sıklığı bu formatta yürütülen çalışmaların ciddiyetini ve tarafların pratik sonuçlara ulaşma arzusunu tanıklık etmekte. Bu şekilde ülkelerimiz devlet başkanlarının yeni bir zirvede buluşmaları için zemin oluşturulmakta″ dedi.
Azimov’un ifadesiyle benzeri müzakereler ″Rusya-AB diyalogunda olduğu gibi AGİT çerçevesinde de komplike çatışmada çözüme yaklaşılması ve eşdeğer mutabakatın temin edilmesine yardım eder.″
Hatırlatalım; 25 Ocak’ta Moskova’da Karabağ sorununa ilişkin olarak Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları Sergey Lavrov, Edward Nalbandyan ve Elmar Mamedyarov buluşması gerçekleşmişti.
News.am
 http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=30838

Yorumlar kapatıldı.