İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En büyük gelenek ”çikolata”…

Çikolatanın aşkla dolu geçmişi Aztek mitolojisine kadar dayanıyor. Kökleri Antik Roma’ya ve Hıristiyan inanışlarına dayanan Sevgililer Günü, aşkın ve sevginin kutsandığı gün olarak yüzyıllardır kutlanıyor. Sevdiğiniz kişiye duygularınızı anlatacağınız bir kart, kırmızı güller ve çikolatalar bu özel günün ayrılmaz birer parçası… Sevgiliye çikolata armağan edilmesi geleneği, 16 ve 17’nci yüzyıla kadar dayanıyor. O dönemde zor bulunan ve çok pahalı olan çikolata, kadınların rüyalarını süsleyen bir hediye halini alıyor. Çikolatanın aşkla olan bağıysa çok daha eskilere dayanıyor…

GÜÇLÜ BİR AFRODİZYAK
Güçlü bir afrodizyak olduğu bilinen çikolata, Aztekler’den bu yana hediye amacıyla kullanılıyor. Bugünkü Orta Amerika bölgesinde 14 ve 16’ncı yüzyıllar arasında yaşayan Aztekler, çikolata ağacını ‘tanrıların ağacı’ olarak adlandırıyordu. Aztek mitolojisine göre; cennetten kovulan insanoğlunun bu dünyanın derdine, çilesine, üzüntü ve acılarına dayanabilmesi için, tanrılar kakao ağacını son bir lütuf olarak sunuyor. Bu inanış gereğince de, Aztekler evlilik törenlerinde, yeni çiftlerin mutlu ve doğurgan olmalarını istediklerinde birbirlerine çikolata hediye ediyordu.
ALTINDAN DAHA KIYMETLİYDİ
İspanya adına bugünkü Meksika bölgesini fetheden Hernan Cortes, bu bölgede kakaoya altından daha çok değer verildiğini İspanya Kraliçesi’ne anlatınca; çikolatanın kıymeti iyice arttı. Koca bir kıtanın, altından daha çok kıymet verdiği kakao ve çikolatanın namı yavaş yavaş Avrupa’nın geneline yayıldı. Çok az üretilebilen ve çok pahalı olan çikolata, kısa sürede Sevgililer Günü’nde sevgiliye verilen hediyeler arasına girdi. 14’üncü yüzyıldan beri aşkla bağdaştırılan çikolata, geçmişi ve artık tıbben de kanıtlanmış sağlığa yararlarıyla sevgilinize vereceğiniz en güzel hediye!
BEREKET VE SAĞLIK GETİREN İLAÇ
Aztekler gibi Mayalar da kakao ağacının tanrıların ağacı olduğuna inanıyordu. Kakaodan elde ettikleri ve suyla karıştırarak içtikleri sıvıyı sağlık ve bereket getiren bir ilaç gibi kullanıyordu. Onlar için de bu sıcak çikolatanın evlilik törenlerinde özel bir yeri vardı. Evlenen çift, gece konukların yanından ayrılmadan önce birbirlerine sıcak çikolata ikram ederdi. Maya krallarına, haremlerine çekilmelerinden önce altın taslarda sıcak çikolata ikram edilmesi de çikolatanın afrodizyak etkisinden kaynaklanıyordu!
KUTULARI DA ÇOK GÜZEL
KALPLİ KUTULARDA ÇİKOLATA ZEVKİ
Dünyaca ünlü çikolata markası Godiva, Sevgililer Günü için özel bir koleksiyon hazırladı. Sevgilisine tatlı bir armağan vermek isteyenler, kalp şeklindeki kutuların içine sadece bu gün için üretilen pralin veya trüf çikolataları doldurup hediye edebilecek.
MURAT PATAVİ İMZALI AŞK DOLU ÇİKOLATA KUTULARI
El yapımı çikolatanın özel adresi ‘Marie Antoinette Chocolatier’, Sevgililer Günü’nü tam bir sürprizle karşılıyor! Yalnızca 50 adet üretilen, Haaz Galeri’nin yaratıcısı Murat Patavi’nin tasarımı kutular, çikolata tutkunu âşıkları ayrıcalıklı hissettirecek bir hediye önerisi.
TATLI HARFLERLE AŞKINIZI ANLATIN
Yüzlerce çeşit butik çikolata sunan internet sitesi ‘cikolatasepeti.com’dan çok tatlı bir sürpriz… Üzerine mesaj yazılabilen yeni çikolata serisi ‘Tatlı Harfler’ ile 14 Şubat’ta sevginizi, orijinal bir şekilde ifade edebilirsiniz.
SEVGİLİYE HEDİYE ÖZEL TASARIM KESEDE
Kahve Dünyası, 14 Şubat’ta sevgilisine nasıl bir hediye alacağını düşünenlere en tatlı önerileri sunuyor. Kalp şeklinde üretilen çikolatalarla sevgilinize özel bir sürpriz yapabilirsiniz. Çikolataları, bu özel gün için satışa çıkan mor kalp şeklinde kutularda verebileceğiniz gibi özel tasarlanan keselerde de vermeniz mümkün.
EL YAPIMI VE MESAJLI
KIRMIZI ÖPÜCÜK’LÜ KUTUDA FRAMBUAZLI MAKARON
Dünyanın en ünlü makaron butiklerinden Fransız Ladurée, Sevgililer Günü için özel makaron ve hediye kutuları hazırladı. ‘Kırmızı Öpücük’ ismi verilen hediye kutularında sunacağınız frambuazlı makaronlarla, sevgilinizle bu özel günü tutkulu ve aşk dolu kutlamanız garanti.
İSVİÇRE’DEN ÖZEL REÇETELİ 46 FARKLI SEÇENEK
Türkiye’nin ilk butik çikolata markalarından biri olan Patiswiss Chocolatier, Sevgililer Günü için tasarlanan çikolatalarıyla fark yaratıyor. İsviçre’nin özel reçetelerine uygun 46 farklı çikolata çeşidi ile çikolata sever sevgililere farklı alternatifler sunuyor. Ayrıca sevgilinize üzerine istediğiniz yazıyı bastırabileceğiniz çikolatalar da alabilirsiniz.
‘SENİ SEVİYORUM’ DEMENİN EN TATLI YÖNTEMİ
Sevgililer Günü’nde aşkını en tatlı şekilde ilan etmek isteyenler için SMN Tat Merkezi, özel mesajlı çikolatalarını el yapımı olarak hazırlıyor. Aşkını en özel cümlelerle ilan etmek isteyenler ‘mesajlı çikolataları’ hediye edebilir.
SEVGİLİNİZE KENDİ ELİNİZLE ÇİKOLATA YAPIN
Mövenpick Hotel İstanbul, sevdiklerine enfes çikolatalar hazırlayıp romantik bir sürpriz yapmak isteyenler için 12 Şubat’ta çikolata yapımı kursu düzenliyor. Bu özel kurs, pastane şefi Mahmut Çalışır tarafından uygulamalı olarak verilecek. Böylece siz de kendi ellerinizle çikolata hazırlayabileceksiniz.
http://www.haber3.com/en-buyuk-gelenek-cikolata…-676469h.htm?interstitial=true&interstitial=true&interstitial=true

Yorumlar kapatıldı.