İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’dan Ermenistan’a kandırma suçlaması

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları ve AGİT özel temsilci, Erivan temaslarını tamamladıktan sonra geldikleri Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.Eşbakanlar Rus İgor Popov, Fransız Bernard Fassier, Amerikalı Robert Bradtke ve AGİT özel temsilcisi Polonyalı Anji Kaspşik’in hazır bulunduğu görüşmede, Yukarı Karabağ sorunu ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin mevcut durumu hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.
-AZERBAYCAN, YUKARI KARABAĞ’I KURTARMAK İÇİN CİDDİ HAZIRLIKLAR YAPIYOR-
AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının Savunma Bakanı Sefer Abiyev ile de bir görüşme yaptığı belirtildi.
Savunma Bakanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, görüşmede bakan Abiyev’in eşbaşkanlara hitaben, AGİT Minsk Grubu’nun çalışmaları kesin sonuç vermemesine rağmen, grubun çalışmalarından ümitlerini kesmediklerini söylediği kaydedildi.
Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal altında bulunan toprakları kurtarmak için ”ciddi hazırlıklar” yaptığını da belirten Abiyev, hiç kimsenin Azerbaycan’ı bu hazırlıkları yaptığı için suçlayamayacağını da sözlerine ekledi.
-SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ-
Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın sözcüsü General Eldar Sabiroğlu ise görüşmelerden önce Azerbaycan haber ajansı APA’ya yaptığı açıklamada, Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan’ı ”eşbaşkanları kaldırmakla” suçladı.
Ermenistan tarafının ateşkes ihlali yaptığı ve kayıp verdiği halde bu durumu kabul etmediğini de söyleyen Sabiroğlu,” Son günlerde Ermeni silahlı kuvvetleri, ateşkesi 20 defa bozdular. Ohanyan’ın dediklerinin aksine Ermeni keskin nişancıların aktif olduğu görülüyor” diye konuştu.
Azerbaycan’ın uluslararası örgütleri bu durum hakkında bilgilendirdiğini belirten Sabiroğlu, ”Dünya kamuoyu herşeyin farkındadır. Ermenistan Savunma Bakanı ise bu bilgilere dikkat etmeyerek, eşbaşkanlar ile Erivan’da yaptığı görüşmede onları kandırmaya çalışıyor” dedi.
Eşbaşkanların bugün Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile yapacakları görüşmeden sonra Bakü’den ayrılması bekleniyor.
Eşbaşkanlar, iki gün önce Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ve Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile görüşmüşlerdi.
AA

http://www.haber7.com/haber/20110211/Azerbaycandan-Ermenistana-kandirma-suclamasi.php

Yorumlar kapatıldı.