İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabine Freizer: Ermenistan ve Azerbaycan güven artırıcı adımlar atmalı

Uluslararası Kriz Grubu (ICG) Avrupa Programı Direktörü Sabine Freizer, Ermenistan’da yayımlanan “Jamanak” (Zaman) gazetesine verdiği demeçte ICG tarafından hazırlanan raporu değerlendirdi…Geçen yıl boyunca temas hattındaki durum çok istikrarsızdı. Tarafların, sınırda savaşın başlamaması için, askeri operasyonlardan vazgeçmesi ve güven artırıcı adımlar atması gerektiğini düşünüyoruz. İşte raporun önemi budur. Şu anda Erivan veya Bakü’nün savaşa hazırlanmasını söylemiyoruz, ancak durum kontrolden çıkabilir ve aniden savaş başlayabilir. Tarafların bu raporda yer alan tavsiyeleri dikkate alacaklarını umuyoruz. Aynı zamanda AGİT Minsk grubunun müzakerelerinin sürdürülmesini de önemsiyoruz.

————————
Uluslararası Kriz Grubu (ICG) Avrupa Programı Direktörü Sabine Freizer, Ermenistan’da yayımlanan “Jamanak” (Zaman) gazetesine verdiği demeçte ICG tarafından hazırlanan raporu değerlendirdi.
Soru: – Sayın Freizer, Uluslararası Kriz Grubu’un yayımladığı rapor Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecine nasıl yardım edebilir?
Cevap: – Geçen yıl boyunca temas hattındaki durum çok istikrarsızdı. Tarafların, sınırda savaşın başlamaması için, askeri operasyonlardan vazgeçmesi ve güven artırıcı adımlar atması gerektiğini düşünüyoruz. İşte raporun önemi budur. Şu anda Erivan veya Bakü’nün savaşa hazırlanmasını söylemiyoruz, ancak durum kontrolden çıkabilir ve aniden savaş başlayabilir. Tarafların bu raporda yer alan tavsiyeleri dikkate alacaklarını umuyoruz. Aynı zamanda AGİT Minsk grubunun müzakerelerinin sürdürülmesini de önemsiyoruz.
Soru: – Raporunuza nasıl tepkiler bekliyorsunuz?
Cevap: – Bu rapor Ermenistan ile Azerbaycan’da yapılan mülakatlara dayanarak hazırlandı. Bazı mülakatlar ise 2009 yılında Dağlık Karabağ’da yapıldı. Biz sınırda yaşananları göstermeye çalışıyoruz. Tarafların raporu eleştirmeyeceğini umuyoruz. Raporda sadece bir mesaj var: taraflar gerginliği azaltmalı.
Tert.am

http://www.tert.am/tr/news/2011/02/09/zhamanak/

Yorumlar kapatıldı.