İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mübarek istifa etmedi

3 haftaya yaklaşan halk isyanı Mübarek’e pes ettirmedi. Yetkilerinin büyük kısmını yardımcısına devreden Mübarek, oğluyla birlikte Mısır’ın cennet olması için çalışacakmış! Hüsnü Mübarek’in konuşması, Tahrir Meydanında megafonlarla ve kurulan amfi sistemiyle göstericilere dinletildi. Meydanı dolduran binlerce gösterici, Mübarek’in konuşmasının sonlarına doğru ”Erhal” (Git) sloganları atmaya başlarken, Mübarek’in konuşmasından hiçbir şekilde tatmin olmayan göstericiler ”ne seni istiyoruz, ne Süleyman’ı ne de askeri” şeklinde slogan attı.

Mübarek’in açıklaması:
“Tabi ki daha iyi bir hayat için, bu değişikliğe kendini adamış olan bir kuşak var. Şunu söyleyeyim ki bu şehadetler, bu şehitlerin kanı boşuna akmış olmayacak. Bunları cezalandırma konusunda çok sert cezalar verilecek. Bu kurbanların ailelerine, onlar için ne kadar büyük bir acı çektiğimi ifade etmek istiyorum. Benim de kalbim kırıldı, pek çok gönül kırıldı. Sizin taleplerinize yanıt vereceğim. Bu kendimi size adamış olmama ilk örnek değil. Hiçbir tereddüt olmadan bunları hayata geçirmeye devam edeceğim. Kesinlikle burdaki iyi niyetlerden eminim. Sizin talepleriniz adil ve meşru taleplerdir. Bu sorunlar tüm siyasi sistemlerde çıkabilir, önemli olan bunu farkedip önlem almaktır.
Aynı zamanda utanıyorum. Hiçbir şekilde dış güçlerden gelmekte olan müdahaleleri, kaynakları, bahaneleri, gerekçeleri ne olursa olsun, kulak asmayacağım.
Bir dahaki seçimlerde aday olmayacağım. Seçmenler her kimi tercih ederlerse, yapılacak olan adil seçimlerde o kişinin iktidara geçmesine bağlıyım. Bu vaadi Tanrı’nın önünde veriyorum. Ben kendi vizyonumu ortaya koydum, taleplere uygun vizyon ortaya koydum. İstikrar sağlansın ve şeffaflık içinde iktidar olabilsin.
Mısır için endişe duyan herkese, bir ahenk bir uyumla, görüş birliği içerisinde atlatacağız. Aynı zamanda silahlı güçlerimiz tarafından da bu sürece katkıda bulunulacak. Bir yol haritası çerçevesinde ilerleyelim. Eylül’e kadar barışçıl geçiş olacak.
Bir komite görevlendirdik, cezai süreçler de yerine getirilsin. Anayasal değişiklikler konusunda öncelikli olan alanlar var. Bu komitede hukuk insanları yer alıyor. Anayasa’daki 89. maddeye göre, 5 maddenin değişmesi yönünde öneriler ortaya kondu. (76 -77 -88 -93 ve 189 madde)Değişikliğe başvurmaya hazırım. Bunlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde düşündüklerimizi ortaya koyuyor.
179. maddenin özellikle terörizme karşı anavatanın korunmasıyla ilgili bir madde, bu yapılırken bütün vatandaşların sivil haklarının da korunacağına ilişkin bir madde… Bu da düzenlenecek…
Ben zor günler derken Hüsnü Mübarek’ten bahsetmiyorum. Mısır Cumhurbaşkanı’ndan bahsediyorum, Mısır’ın geleceğinden bahsediyorum. Hepimiz aynı gemideyiz. Bunla beraber mevcut ekonomik krizden kurtulalım, herkes normak hayatına geri dönsün. Ben de sizler gibiydim, ben de gençtim, anavatana olan bağlılığımı o yıllarda öğrendim. Büyük yıllarımı Mısır’ın bağımsızlığı için harcadım. Mısır bayrağını en yükseklere çektiğimiz günler en mutlu günlerimdi. Hiçbir zaman uluslararası baskıya boyun eğmedim, her zaman onurumu korudum. Daha fazla otorite istemedim, yetki istemedim. Bunların çoğu Hüsnü Mübarek’in ne olduğunu biliyor. Bunun aksi yönünde birşey duyduğumda bu, benim kalbimde yara açıyor.
Yetkilerimin büyük bir kısmını yardımcım Süleyman’a devrettim. Bir kez daha söylüyorum. Ben anavatanım için yaşadım. Ben sorumluluğumu, görevlerimi sonuna kadar taşımaya devam edeceğim ve ben de, benim sevgili oğlum da, biz bu topraklarda öleceğiz. Mısır’ın korunması, Mısır’ın bir cennet olması için uğraşacağız.”
http://www.8sutun.com/M%C3%BCbarek-istifa-etmedi_101547.html

Yorumlar kapatıldı.