İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni meselesinden sonra şimdi de Dersim başımıza bela oluyor

Yalçın Bayer
14 AĞUSTOS 2010’da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, kendisini dinleyenlere soruyor: “CHP’nin yeni genel başkanı nereli?” Kendisi yanıtlıyor: “Dersimli.” İkinci soruyu ekliyor: “Dersim’in köylerini, vergi vermediler diye, kim bombaladı?” Yine kendisi yanıtlıyor: “CHP bombaladı” ve ekliyor: “O zamanki Cumhurbaşkanı’nın emriyle bombaladı. Kimdi Cumhurbaşkanı? İnönü’ydü” diyor…“Ve… 7 Şubat 2011’de NTV’nin 20.00 haber bülteninde, “Türk devletinin 1937-38’de Dersim’de yaptığı katliamın, ‘soykırım’ olarak tanınması için Amerikalı avukat Barry A. Fisher’in öncülüğünde girişimlerde bulunulacak” biçiminde bir haber verildi. Kanıt olarak da Başbakan Erdoğan’ın Dersim konusundaki açıklamaları gösterilecekmiş!Yani Türkiye, sözde Ermeni soykırımına benzer bir biçimde sanık sandalyesine oturtulmaya çalışılacak. 
14 AĞUSTOS 2010’da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, kendisini dinleyenlere soruyor: “CHP’nin yeni genel başkanı nereli?” Kendisi yanıtlıyor: “Dersimli.” İkinci soruyu ekliyor:
“Dersim’in köylerini, vergi vermediler diye, kim bombaladı?” Yine kendisi yanıtlıyor: “CHP bombaladı” ve ekliyor: “O zamanki Cumhurbaşkanı’nın emriyle bombaladı. Kimdi Cumhurbaşkanı? İnönü’ydü” diyor.
(Kaynak: 14.8.2010, Saat 18.45 Kanal-D)
Aynı Başbakan, 4 Mayıs 2010’da AKP grubunda da İnönü’yü, 60 milyon dünya insanının katili Hitler’e benzettikten sonra, tehdit dolu şöyle bir söz etmişti: “CHP bunu fazla kurcalamasın, dosyam, arşivim kabarık. Milletime açıklarım.” Yani, elinin altında bir şeyler olduğunu ima etmişti.
Başbakan’ın bu ifadeleri, eski adı Dersim olan Tunceli halkını tahrik etmek değil midir? “Kürt açılımı” ile Doğu’da ve Güneydoğu’da son iki yılda neler olduğu ortada.
Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dursun Atılgan “Bu ve benzeri birçok söylemleri ve eylemleri nedeniyle Başbakan’ın kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için; iç barış için; kardeşlik için, üniter devlet için tehlikeli değil midir” diye sorup devam ediyor:
“Ve… 7 Şubat 2011’de NTV’nin 20.00 haber bülteninde, “Türk devletinin 1937-38’de Dersim’de yaptığı katliamın, ‘soykırım’ olarak tanınması için Amerikalı avukat Barry A. Fisher’in öncülüğünde girişimlerde bulunulacak” biçiminde bir haber verildi. Kanıt olarak da Başbakan Erdoğan’ın Dersim konusundaki açıklamaları gösterilecekmiş!
Yani Türkiye, sözde Ermeni soykırımına benzer bir biçimde sanık sandalyesine oturtulmaya çalışılacak.
Gerçek devlet adamı nerede neyin nasıl söyleneceğini bilendir; yarınki seçimleri değil, devletin yararını düşünendir.”
Sözde ‘Ermeni soykırımı’ ve ‘Dersim’den sonra şimdi de Kıbrıs’ta başımıza neler örülecek göreceğiz.

 
 

Yorumlar kapatıldı.