İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşte cennetin kapısı!

Hacı Selamoğlu
İncil’de adı geçen ‘7 kutsal kilise’den biri olarak kabul edilen mabet ortaya çıkarıldı.Denizli’nin Eskihisar Köyü yakınlarındaki Laodikya antik kentinde yıllardır kazı çalışmaları yürüten Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celal Şimşek, Hıristiyan âlemini yakından ilgilendiren ve İncil’de de adı geçen kiliseyi gün ışığına çıkardıklarını açıkladı. 4’üncü yüzyılda yapıldığı tespit edilen kilise, ‘yeraltı radar taraması’ sırasında tespit edildi. Laodikya Kazı Başkanı Prof. Şimşek, kilisenin 8 ayak üzerine oturtulmuş olduğunu ve 2 bin metrekarelik bir alanı kapladığını belirtti. 

HACI SELAMOĞLU / DENİZLİ (AHT)
Denizli’nin Eskihisar Köyü yakınlarındaki Laodikya antik kentinde yıllardır kazı çalışmaları yürüten Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celal Şimşek, Hıristiyan âlemini yakından ilgilendiren ve İncil’de de adı geçen kiliseyi gün ışığına çıkardıklarını açıkladı. 4’üncü yüzyılda yapıldığı tespit edilen kilise, ‘yeraltı radar taraması’ sırasında tespit edildi. Laodikya Kazı Başkanı Prof. Şimşek, kilisenin 8 ayak üzerine oturtulmuş olduğunu ve 2 bin metrekarelik bir alanı kapladığını belirtti.
 Galeri için tıklayınız…
VAFTİZ HAVUZU
Birçok bölümün bulunduğu kilise, gün yüzüne çıkartılan bölümleriyle de orijinalliğini koruyor. Bunlardan biri, kilisedeki vaftiz havuzu. Prof. Şimşek, şu açıklamalarda bulundu:
“2010 yılının en önemli buluntusu Anadolu’da kutsal 7 kiliseden biri olarak kabul edilen Laodikya Kilisesi’nin tespit edilmesidir. İlk olarak İmparator Konstantin zamanında Milano Fermanı’yla MS 312-313 yıllarında Hıristiyanlığın serbest bırakılması ve arkasından yapılan bu kilise, Hıristiyanlık dünyası için çok büyük bir önem taşımakta. Çünkü orijinal yapısıyla ve bozulmadan ortaya çıkarılan ve en sağlam olarak ele geçen önemli bir kilise yapısı. Kilisenin vaftiz yapılan bölümü çok orijinal. Buraya özel yapılan bir koridorla geçiliyor. Kilise, Hıristiyanlar için bir hac yeri ve cennetin kapısını oluşturuyor. Buluntunun bölge turizmine de katkı yapacağını umuyoruz.”
http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/598804-iste-cennetin-kapisi-galeri

Yorumlar kapatıldı.