İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink Davası Kısa Sürdü

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet dosyasının Trabzon’daki dosyayla birleştirilmesini reddetti; TÜBİTAK’tan raporunu çabuklaştırmasını istedi; davayı da 28 Mart’a bıraktı. 

elifgenckal@gmail.com
İstanbul – BİA Haber Merkezi
07 Şubat 2011, Pazartesi
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayet dava dosyasının Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz hakkında açılan dosyayla birleştirilmesini reddetti.
Mahkeme, Akbank kamerasına ait cinayet görüntülerinin yeniden kazandırılması amacıyla TÜBİTAK’a gönderilen yazıya yanıt alamayınca, istediği raporun çabuklaştırılmasını talep etti.
Bugün bir saat süren duruşmanın ardından açıklanan kararlara göre, tutuklu yargılanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’ın tutukluluk halleri sürecek.
Ancak bugüne kadar üç dört ay arayla görülen duruşmalardan bir dahaki iki aydan az bir süre sonra gerçekleşecek. Mahkeme, yargılamaya 28 Mart’ta devam edileceğini açıkladı.

Bulunamayan tanıklar için polise ihtar
Mahkeme karakolda çaycı olarak çalışırken cinayetin görgü tanığı olduğu ileri sürülen Emsale Çakmakçı ile Şahabettin’in adreslerinin tespiti için yazılmış yazıya cevap verilmemiş olduğu için yeniden yazı yazılmasına ve adres araştırmasında ihmali görülen görevliler hakkında suç duyurusunda bulunumasına karar verdi.
Ayrıca, Trabzon dönüşünde otobüsteki Samast’ın yanında oturduğu tespit edilen Erhan Şivil’in tespit edilmiş olan adresinden mahkemeye zorla getirilmesi ve Samast’ın arkasında oturduğu tespit edilen Mehmet Ali Temelocak’ın açık adresinden tanığın beyanına başvurulması ve duruşmada hazır bulunmaları için Dink avukatlarına davetiye gönderilmesi kararı çıktı.
Mahkeme, daha önce Alperen Ocakları Trabzon eski şube başkanı Mustafa Öztürk’le birkaç kez telefonda görüştüğü tespit edilen polis memuru Necati Ekinci’nin dinleneceği duruşmada müdahil vekillerinin de hazır bulunması için kendilerine davetiye gönderilmesine karar verdi.
Mahkeme, ayrıca tanık Sinan Reşitoğlu’nun beyanı, Dink’in avukatlarına haber verilmeden alınmış olduğundan, Dink avukatlarının da talebi üzerine tanığın beyanının Dink avukatlarının da bulunduğu duruşmada tekrar alınmasına karar verdi.
Sanık Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu’nun dile getirdiği Tucel’in tutukluluk şartlarının mahkeme tarafından sorgulanması talebi, konunun mahkemeyi ilgilendirmediği gerekçesiyle reddedildi.
Duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Yasin Hayal, Erhan Tuncel ve tutuksuz yargılanan sanıklardan ise sadece Salih Hacısalihoğlu katıldı.

http://www.bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/127723-dink-davasi-kisa-surdu

Elif Gençkal

Yorumlar kapatıldı.