İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yerele çirkin ambargo

SANTA Maria Kilisesi’nde 5 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Katolik Rahip Andrea Santoro, dün yapılan törenle anıldı. Törene Samsun rahibi Giuliano Lonati ile İtalya’dan bazı din adamları katıldı. Kilise görevlisi gazetecilerin kimliklerini tek tek kontrol ederken, yerel basın mensuplarını içeri almadı. Bu tutuma itiraz eden yerel basın mensupları, “Yerel basın bizi fişliyor. Yanlı haber yapıyor. Onun için onları içeri almıyoruz” dedi.Santca Maria Kilisesi’ nde 5 yıl önce uğradığı silahlı saldırı öldürülen rahip Andera Santoro’ nun dün yapılan anma töreninde yerel basına sansür uygulandı.

Trabzon Santca Maria Kilisesi’nde 5 Şubat 2006 tarihinde dua ettiği sırada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden rahip Andera Santoro için dün akşam kilisede anma töreni gerçekleştirildi. Törene Samsun Katolik Kilesi Rahibi Giuliano Lonati ile İtalya’dan bazı din adamları katıldı.
Ajanslar içeri, yerel basın dışarı
Rahip Santoro için gerçekleştirilen anma töreni takip ekip için kilise avlusuna gelen yerel ve ulusal basının temsilcileri ilginç bir ayrımcılıkla karşılaştı. Kilisenin bir görevlisi kapı önünde durarak gazetecilerin kimliklerini tek tk kontrol etti. Ulusal basın temsilcilerini içeri alan görevli, yerel basın temsilcilerini dışarı çıkarttı. Neden kiliseye alınmadıklarını soran yerel gazetecilere kilise görevlisi “Yerel basın bizi fişliyor. Yanlı haber yapıyor. Bizim hakkımızda hep olumsuz haberler yapıyor. Bizde o yüzden sizi içeri almıyor” dedi.

http://www.gunebakis.com.tr/haber.php?id=39992&t=Yerele_%C3%A7irkin_ambargo

Yorumlar kapatıldı.