İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Hraparak»: Ana Taht, Diyasporadaki kiliselerin finansmanına el uzatmak mı istiyor?

Gazete, kısa bir süre önce Fransa’nın farklı kentlerinde faaliyet gösteren Ermeni Apostolik Kiliseleri mütevelli heyetleri üyelerinin, Ermeni Kilisesinin Fransa Diyakosluğu  ruhani önderi Başepiskopos Norvan Zakaryan’a açık bir mektup yazdığını bildirmekte… Özellikle Etchmiatsin tarafından, halihazırda işleyen düzeni değiştirme ve yerel cemaat kurumları tarafından kiliselerin yönetilmesi yerine bunların Etchmiatsin ve Katolikos tarafından yönetimi getirilmek istenmekte. Kurul üyeleri mektupta, benzeri yönetim prosedürünün çokları için anlaşılmaz bir durum olduğunu beyan etmekteler.  Fransa Ermenilerinin ikinci kaygısı ise, Aziz Etchmiatsin’in Diyasporadaki kiliselerin finansmanına el uzatma ve bunları kendisinin yönetmeyi istemesi. Ancak Fransa’daki Ermeni kiliseleri, kilise mütevelli heyetleri tarafından yönetilmekte.
 

——————————-
Gazete, kısa bir süre önce Fransa’nın farklı kentlerinde faaliyet gösteren Ermeni Apostolik Kiliseleri mütevelli heyetleri üyelerinin, Ermeni Kilisesinin Fransa Diyakosluğu  ruhani önderi Başepiskopos Norvan Zakaryan’a açık bir mektup yazdığını bildirmekte.
Mektupta, kilise yönetim organı olan Mütevelli Heyetleri Kurulu, Fransa Diyakosluğunda oluşan duruma ilişkin kaygılarını ifade etmekteler. Özellikle Etchmiatsin tarafından, halihazırda işleyen düzeni değiştirme ve yerel cemaat kurumları tarafından kiliselerin yönetilmesi yerine bunların Etchmiatsin ve Katolikos tarafından yönetimi getirilmek istenmekte. Kurul üyeleri mektupta, benzeri yönetim prosedürünün çokları için anlaşılmaz bir durum olduğunu beyan etmekteler.  Fransa Ermenilerinin ikinci kaygısı ise, Az. Etchmiatsin’in Diyasporadaki kiliselerin finansmanına el uzatma ve bunları kendisinin yönetmeyi istemesi. Ancak Fransa’daki Ermeni kiliseleri, kilise mütevelli heyetleri tarafından yönetilmekte.
«Hraparak», Aralık ayında Dünya Ermenileri Katolikosunun Fransa’yı ziyaret ettiğini bildirerek ″Bugün Fransa Ermeni basınında en çok işlenen, Fransa Ermeni toplumunda en çok tartışılan konulardan biri bu″ demekte.

Yorumlar kapatıldı.