İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

7 Şubat’ta Hrant’ın mahkemesine çağrı

 Hrant Dink cinayeti davası 7 Şubat’ta İstanbul Beşiktaş Adliyesi’nde görülecek. Cinayetin üzerinden dört yıl geçti. Dava üç tetikçiyle sınırlandırılırken “öldür” emri verenler serbest. 7 Şubat’ta Hrant için adalet isteyenler sokağa çıkıyor. 

Hrant’ın Arkadaşları’ndan 7 Şubat’ta eylem çağrısı:
“Malumu ilan edin”,
“Katili tanıyoruz” dedik,
“Oldur diyenler yargılansın” istedik!
Sorular sorduk, cevapsız kaldık.
19 Ocak’ta yine vurulduğu yerdeydik!
…Binlerce yürektik! Arkadaşımız, hakikat anlatıcımız Hrant Dink’in katledilişinin 4. yılında bulamadığımız adaleti, vicdani, hukuku bir kez daha aramak için, 4 yıldır göremediğimiz yargıya, hükümete, meclise bir kez daha seslenmek için bir araya geldik!
“4 yıldır yüzleri yok, 4 yıldır yürekleri yok” diye haykırdık.
Şimdi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye adalet sistemiyle ilgili ağır yorumlar içeren kararından sonraki ilk duruşmada yine tanığı, mağduru ve takipçisi olduğumuz davamız için bir araya geliyoruz.
Sesimiz daha çok çıksın ki adaletin kapısı aralanabilsin istiyoruz.
Biliyoruz ki, arkadaşımız Hrant’ın davası bu ülkenin onur davasıdır.
Bu kez 7 Şubat 2011 Pazartesi saat 09.30’da, önce Dolmabahçe’de buluşuyoruz.
Kısa bir yürüyüşle her zamanki Tanıklık meydanımıza; Beşiktaş İskele Meydanı’na saat 10.00’da ulaşıp basın açıklamamızı yapıyoruz. “Hrant için, adalet için”…
Dink için ‘Kardeşlik Nöbeti’
Dink davasında yaşanan hukuksuzluklar ve adaletsizliklere dikkat çekmek için 7 Şubat’ta görülecek 17. duruşmadan bir gün önce, parti ve kitle örgütleri eylemde olacak. Kurumlar adına yapılan açıklamada “Bir bebekten katil yaratan karanlığı dağıtmak için” 6 Şubat Pazar günü saat 19.00 Beşiktaş İskele Meydanı’nda ‘Kardeşlik nöbeti’ne çağrı yapıldı.
http://www.atilimhaber.org/haberler/2011/02/05/7_subat_ta_Hrant_in_mahkemesine_cagri_.html

Yorumlar kapatıldı.