İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Teksas, ekümeniklik tasarısını geri çekti

ABD’nin Teksas eyaleti senatosu, İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesinin “ekümeniklik” statüsünün Türkiye tarafından tanınmasını isteyen tasarının görüşülmesini gündeminden düşürme kararı aldı.Tasarı, 3 Ocak 2011 tarihinde eyalet senatörü Joan Huffman tarafından senato gündemine getirilmişti.

Bunun ardından hemen harekete geçen Türk kuruluşları ise, tasarının düşmesi için yoğun bir faaliyet yürüttü. Tüm bu faaliyetlerin sonucunda, İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesinin Türkiye tarafından “ekümeniklik” statüsünün tanınması çağrısında bulunan tasarının, eyalet senatosunun gündeminden düşürülmesine karar verildi.
ABD’deki Türk çatı kuruluşları Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) ve Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, tasarının hazırlayıcıları olan eyalet senatörü Joan Huffman ve Vali Yardımcısı David Dewhurst’ün, bölgedeki Türk-Amerikalı yetkilileri, tasarıyı senato genel kurulunda oylamaya sunmayacakları yönünde bilgilendirdikleri belirtildi.
ATAA Başkanı Güney Evinch ve TADF Başkanı Kaya Boztepe, geçen ay Teksas Vali Yardımcısı Dewhurst’a, tasarıya dair endişelerini içeren bir ortak mektup göndermişti. Teksas’taki Türk kuruluşlarının da tasarıya karşı verdikleri çabalardan bahsedilen açıklamada, ATAA ve TADF ile onlara bağlı yerel kuruluşların, bu ve buna benzer Türkiye karşıtı girişimlerin takipçisi olmaya devam edecekleri vurgulandı.
AA

http://www.haber7.com/haber/20110204/Teksas-ekumeniklik-tasarisini-geri-cekti.php

Yorumlar kapatıldı.