İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’la Dayanışma Grubu‚ İran Büyükelçiliği’ne Siyah Çelenk Bıraktı

Azerbaycan’la Dayanışma Grubu’na üye yaklaşık 100 kişi, sabah saatlerinde İran’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde Türk ve Azeri bayrakları bulunan ve ‘Iran içişlerimize karışma’, ‘Azerbaycan İran olmayacak’ yazılı dövizler taşıyan grup, ‘Karabağ Türk’tür, Türk kalacak’ seklinde sloganlar attı. Azerbaycan’la Dayanışma Grubu adına bir basın açıklaması yapan Enver Türkoğlu, İran’ın, Azerbaycan’ın topraklarını işgal eden Ermenistan’a askeri, ekonomik ve siyasal desteğini her geçen gün artırarak sürdürdüğünü belirterek, İran’ın bu tutumundan cesaret alan Ermenistan’ın işgalini devam ettirdiğini ve Müslüman Azeri Türklerinin kanını dökmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye’de yasayan Azerilerin kurduğu Azerbaycan’la Dayanışma Grubu üyeleri, İran’ın Ankara Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakarak Azerbaycan’ın içişlerine karışan İran’ı protesto etti.
Azerbaycan’la Dayanışma Grubu’na üye yaklaşık 100 kişi, sabah saatlerinde İran’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde Türk ve Azeri bayrakları bulunan ve ‘Iran içişlerimize karışma’, ‘Azerbaycan İran olmayacak’ yazılı dövizler taşıyan grup, ‘Karabağ Türk’tür, Türk kalacak’ seklinde sloganlar attı. Azerbaycan’la Dayanışma Grubu adına bir basın açıklaması yapan Enver Türkoğlu, İran’ın, Azerbaycan’ın topraklarını işgal eden Ermenistan’a askeri, ekonomik ve siyasal desteğini her geçen gün artırarak sürdürdüğünü belirterek, İran’ın bu tutumundan cesaret alan Ermenistan’ın işgalini devam ettirdiğini ve Müslüman Azeri Türklerinin kanını dökmeyi sürdürdüğünü söyledi. Türkiye’de yasayan 3 milyon Azerbaycan Türkü adına İran’ın Ermenistan’a olan desteğinden vazgeçmesini istediklerini ifade eden Türkoğlu, “İran’ı Azerbaycan’ın içişlerine karışma isteğinden, Azerbaycan’a rejim ihraç etme sevdasından, Azerbaycan’da istikrarsızlık yaratma çabalarından vazgeçmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından Azerbaycan’la Dayanışma Grubu üyeleri, üzerinde ‘İran-Ermenistan Kardeşliğine’ yazılı siyah çelengi Iran Büyükelçiliği’nin önüne bıraktı.
İran’ı protesto gösterisi sırasında büyükelçilik önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi, göstericilerle büyükelçilik binası arasında barikat oluşturdu. Eylemin olaysız bir şekilde sona ermesinin ardından göstericiler büyükelçilik önünden ayrıldı.

http://www.haberoku.net/haber/158290–azerbaycanla-dayanisma-grubu;-iran-buyukelciligine-siyah-celenk-birakti.html

Yorumlar kapatıldı.