İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara’dan Avrupa Konseyi’ne cevap: Reformlar sürecek

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in 16 Aralık’ta Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektupta Büyükada’daki yetimhanenin iadesi ile Sümela Manastırı ve Akdamar Kilisesi’ndeki ayinlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hammarberg, ruhban okulu, Alevi çocuklarının din eğitimi, cemevleri ve nüfus cüzdanlarındaki din hanesine ilişkin adım atılmasını istemişti. Türkiye’nin cevabi mektubunda ise, “Türkiye’nin, insan haklarının korunması ve hukuk üstünlüğünün güçlendirilmesine bağlılığı sürüyor. Referandum sonucu anayasal reform paketinin benimsenmesi gibi gelişmeler var olan siyasi iradenin bir kanıtıdır. Hükümet, Türkiye’deki düşünce, vicdan ve din özgürlüğünü ilerletmek için reform sürecini devam ettirecek.” denildi.  

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in Türkiye’deki din özgürlüklerinde daha çok adım atılması talebiyle Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektuba cevap geldi.
Türkiye’nin Strasbourg’daki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Daryal Batıbay imzasıyla Hammarberg’e gönderilen cevabi mektupta din özgürlükleri konusunda atılan adımlar sıralanırken nüfus cüzdanındaki din hanesine ilişkin nüfus cüzdanlarının gözden geçirilmesi konusunun değerlendirildiğine dikkat çekildi. Hammarberg’in 16 Aralık’ta Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektupta Büyükada’daki yetimhanenin iadesi ile Sümela Manastırı ve Akdamar Kilisesi’ndeki ayinlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hammarberg, ruhban okulu, Alevi çocuklarının din eğitimi, cemevleri ve nüfus cüzdanlarındaki din hanesine ilişkin adım atılmasını istemişti. Türkiye’nin cevabi mektubunda ise, “Türkiye’nin, insan haklarının korunması ve hukuk üstünlüğünün güçlendirilmesine bağlılığı sürüyor. Referandum sonucu anayasal reform paketinin benimsenmesi gibi gelişmeler var olan siyasi iradenin bir kanıtıdır. Hükümet, Türkiye’deki düşünce, vicdan ve din özgürlüğünü ilerletmek için reform sürecini devam ettirecek.” denildi.
Strasbourg ANKA
 http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1088825

Yorumlar kapatıldı.