İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Türkiye Karabağ Alt Komisyonu’nu manivela olarak kullanabilir

Siyaset bilimi uzmanı Yervand Bozoyan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde çalışmalarına yeniden başlayan Dağlık Karabağ Alt Komisyonu konusunu değerlendirdi. Bozoyan “Türkiye, AGİT Minsk grubunu dolaylı etkilemek için Dağlık Karabağ Alt Komisyonu’nu manivela olaarak kullanabilir. Ermenistan heyeti bu komisyonun çalışmalarını durdurmak için elinden geleni yapmalı” dedi.

Siyaset bilimi uzmanı Yervand Bozoyan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde çalışmalarına yeniden başlayan Dağlık Karabağ Alt Komisyonu konusunu değerlendirdi.

Erivan’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozoyan, bu komisyonun kurulmasının Ermenistan’ın çıkarlarına aykırı olduğunu ve olumlu bir rol oynayamadığını açıkladı.
Bozoyan “Türkiye, AGİT Minsk grubunu dolaylı etkilemek için Dağlık Karabağ Alt Komisyonu’nu manivela olaarak kullanabilir. Ermenistan heyeti bu komisyonun çalışmalarını durdurmak için elinden geleni yapmalı” dedi.
Avrupa Birliği’nin (AB) Azeri tarafının isteklerine teslim ettiğini vurgulayan uzman “AB, Azerbaycan’ın sorunu Birleşmiş Milletler’e (BM) veya bir diğer alana taşıma isteklerine teslim oldu. AGİT Minsk grubu eşbaşkanları ise AB faktörünü göz önüne alarak sustu” diye konuştu.
 http://www.tert.am/tr/news/2011/02/02/yervandbozoyan1/

 

Yorumlar kapatıldı.