İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus uzman: ABD Dağlık Karabağ’ı tanıyabilir

Bugün Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Karadeniz-Hazar Bölgesi Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Vladimir Zakharov, ABD-İran ilişkileri ile Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecini değerlendirdi. ABD ile İran arasında savaşın çıkması durumunda Amerika’nın Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyabileceğini savunan Vladimir Zakharov “ABD ile İran arasında savaş 2012 yılında başlayabilir. ABD Dağlık Karabağ’ın topraklarına ihtiyacı var, çünkü İran’a en yakın bölge Karabağ’dır. ABD buraya barış güçleri gönderecek” diye konuştu.

Uzman “Rusya’da Azerbaycan’ın Nisan’da Dağlık Karabağ’a saldırmasıyla ilgili haberler var. Ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bunun saldırgan bir eylem olarak görüleceğini anlayıp saldırganın rölünü üstlenmek istemiyor” dedi.
Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı tanıması gerektiğini açıklayan Zakharov “Bu durumda Ermenistan Dağlık Karabağ ile meşru askeri anlaşmalar imzalayabilir. Savaşın başlaması durumunda ise Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Dağlık Karabağ’a yardım edebilir” dedi.
Tert.am

http://www.tert.am/tr/news/2011/02/01/zakharov1/

Yorumlar kapatıldı.