İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zincire Ermenistan da Eklendi

Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın ittifakına önce İsrail eklendi. Şimdi de Ermenistan eklemlendi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Güney Kıbrıs’ı ziyaret etti. Sonra da Yunanistan’ı…

Ermenistan ve Güney Rum hükümetleri arasında Eğitim, Kültür, Tarım ve Askeri alanda olmak üzere dört ayrı anlaşma imzalandı. Sarkisyan ve Hristofyas arasında yapılan ikili görüşmeden sonra heyetler arası resmi görüşmeler yapıldı. Görüşmeden sonra Güney Kıbrıs, Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbatiyan, çifte vergilendirmeyi önleyen bir anlaşma imzaladı.
Ayrıca, Güney Kıbrıs Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Antonis Pashalides ve Ermenistan Maliye Bakanı Tigran Davdiyan, turizm alanında imzalanan işbirliğinin uygulanması amacıyla, 2011-2012 dönemini kapsayan bir eylem planı konusunda memorandum imzaladılar. Güney Kıbrıs Sağlık Bakanı Hristos Patsalides ise Ermenistan Sağlık Bakanı Harutiun Kouskian ile iki ülkenin sağlık alanında işbirliğinde bulunmalarını amaçlayan bir işbirliği anlaşması imzaladılar.
Serj Sarkisyan, Ermenistan’ın, Güney Kıbrıs’ın, Kıbrıs sorunu ile ilgili tezlerini desteklediğini ve Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Sarkisyan ayrıca Türkiye’nin geçmişiyle barışmaması ve komşu ülkelerle olan yapıcı ilişkilerini geliştirmemesi durumunda Avrupa Birliği’ne üye olamayacağını iddia etti.
Hristofyas da Ermenistan’ın, Rumların Kıbrıs konusundaki tezlerine ve Türkiye’nin adadan çıkarılması konusundaki mücadelelerine verdiği destekten ötürü Sarkisyan’a teşekkür etti. Hristofyas ayrıca, Dağlık Karabağ sorununun Ermenilerin istediği şekilde çözülmesini desteklediğini de ifade etti.
Ermenistan-Güney Kıbrıs dostluğu ve işbirliği 70’li yıllara kadar uzanıyor. Kendisini kadim gören Ermenistan’ın kurulmasından yaklaşık 15-20 yıl önce dönemin Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Vassos Lissaridis Trodos dağlarında ASALA terör örgütünün eli kanlı üyeleri için eğitim kampları açtı. ASALA terör örgütü açısından Güney Kıbrıs daima çok büyük bir destekçi ve işbirlikçi oldu.
Şimdi de Güney Kıbrıs Karabağ konusunda işgalci Ermenistan’ı destekliyor. Güney Kıbrıs bunu Türkiye’ye karşı yapıyor. Kuzey Kıbrıs’ı işgal ettiğini savunduğu Türkiye’ye karşı!
Sarkisyan, Larnaka’daki Ermeni anıtının açılışını yaptıktan sonra Atina’yı da ziyaret etti. Yunanistan, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas Sarkisyan’a “’halklarımızı aynı barbarlar katletti” dedi. Keşke Papulyas o barbarların adını da söyleseydi, hepimiz öğrenseydik. Keşke Papulyas “AB’yi dolandıran belgeli-raporlu madrabazları” da afişe etseydi. Nihayetinde AB Komisyonu bütün AB vatandaşlarına hitaben “halklarımızı aynı düzenbazlar dolandırdı” dese kimse itiraz etmez!
Kuşkusuz bu zincir Ermenistan’ın yokluğunda olması gerekenden kısa kalırdı. Eğer dünyanın herhangi bir yerinde Türkiye karşıtı bir ittifak varsa, Ermenistan’ın katılımı mutlaka görülür. Ermenistan kendi adına en iyisini, en doğrusunu, kendisine en çok yakışanı yapıyor. Neticede Türkiye’nin müzakere için davet ettiği masa Ermenistan için gerçekten büyüktü, koltuğuna yastık da koymak gerekiyordu.

http://www.diplomatikgozlem.com/haber_oku.asp?id=4289

Yorumlar kapatıldı.