İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiliselerden Hırsızlık…

Taksim ve Feriköy’de 2 kiliseyi soyan hırsızlar toplam 1200 lira yardım parası ile tarihi bir ikon çalarak kayıplara karıştı… Beyoğlu’nun kalbi Taksim Meydanı’ndan görünen Aya Triada Kilisesi hırsızların hedefi oldu… Kilise hırsızlarının ikinci hedefi Şişli Feriköy’de bulunan 12 Apostol Rum Ortodoks Kilisesi oldu.

Taksim ve Feriköy’de 2 kiliseyi soyan hırsızlar toplam 1200 lira yardım parası ile tarihi bir ikon çalarak kayıplara karıştı.
Beyoğlu’nun kalbi Taksim Meydanı’ndan görünen Aya Triada Kilisesi hırsızların hedefi oldu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olayda kilisenin bahçesine giren hırsız ön kapının camını kırarak içeri girdi ve içerdeki yardım sandığını soydu. Hırsız kilise cemaati tarafından yapılan yardım olan 200 TL’ye yakın nakit parayı alarak ortadan kayboldu. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Taksim’deki bu Kilise 13 yıl gibi oldukça uzun bir süre tamamlanmış ve Patrik III. İoakim döneminde Kutsal Haç Yortusu olan 14 Eylül 1880 tarihinde ibadete açılmıştı.
BİR KİLİSE SOYGUNU DA FERİKÖY’DE
Kilise hırsızlarının ikinci hedefi Şişli Feriköy’de bulunan 12 Apostol Rum Ortodoks Kilisesi oldu. Kilisenin vakıf başkanı Kostantinos Sandalcidis Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak kilisenin camlarının kırılarak içeri girildiğini söyledi. Şişli Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin yaptığı incelemede kilisenin kasasında bulunan yardım parası olan 1000 TL ile tarihi bir ikonun çalındığını tespit etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis kilise hırsızlarını yakalamak için arama başlattı.
Uğur ALAATTİNOĞLU – Ümit TÜRK- İstanbul-DHA
 http://haber.turk.net/GEN/2623166/Kiliselerden-Hirsizlik…_2623166

Yorumlar kapatıldı.