İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Türkiye’de eşzamanlı sergiler düzenlendi

DVV International Bonn Ofisi (Almanya Demokratik Yüksek Okullar Birliği bünyesindeki Uluslararası İşbirliği Enstitüsü), Ermeni Aktörler Birliği, Hazarashen (Ermeni Etnoloji Araştırmaları Merkezi), Anadolu Kültür (Türkiye) kuruluşları 10-29 Haziran tarihleri arasından ortaklaşa Ermenistan’ın Gümrü (10-15 Ocak), Vanadzor (16-21 Ocak), İjevan (22-26 Ocak) ″Birbirimizle Konuşmak: Türkiye ve Ermenistan’da Kişisel Bellek Anlatıları″ isimli seyyar bir sözlü tarih sergisi düzenlediler.Sergi Erivan’da Ressamlar Birliği Galerisi 2. Katında  29 Ocak’ta başlayacak olup 3 Şubat’a kadar devam edecektir. 

Sergide, Türkiye ve Ermenistan’da yapılan sözlü tarih çalışmalarının ertesinde bir araya getirilen Soykırıma ilişkin anlatılar ve yaşam öykülerinden oluşan hikayeler sergilenmekte.
Ayrıca Ermenistan’daki sergiyle eşzamanlı olarak Türkiye’nin İstanbul, Diyarbakır ve Antakya kentlerinde de benzeri sergiler düzenlendi.
İlgili çalışmayla ilgili ″Birbirimizle Konuşmak″ başlılı bir kitap da yayımlandı. Kitap sergi ziyaretçilerine ücretsiz olarak dağıtılmakta.
Sergi 2009 yılında başlayan Ermeni-Türk ilişkilerinin iyileşmesi ve uzlaşmasına katkı amaçlı proje çerçevesinde gerçekleştirilmekte.
http://news.am/tur/news/46230.html

Yorumlar kapatıldı.