İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Lübnan Hükümetinde 2 Ermeni olacak

 NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Beyrut’ta yayımlanan ″Azdag″ gazetesi editörü Şahan Kandaharyan 24 üyeli hükümette Ermeni toplumunun 2 kişilik kontenjana sahip olduğunu belirterek ″Lübnan Anayasası gereği ülke devlet başkanı ve başbakan birlikte hükümet kuracaklar ve bunun bünyesinde mutlaka Ermeniler olacak″ dedi.

Kandaharyan’ın ifadesiyle Lübnan hükümetinin kurulması, dünkü çoğunluğun bugün muhalefete geçmesi, hükümette yer almayacaklarına ilişkin beyanat sonrasında, komplike bir süreç.
Kandaharyan ″Anayasa; hükümetin kurulması için net bir süre öngörmüyor, ancak başbakan tüm tarafların katılımını sağlamaya çalışmalı. Başbakan Necip Mikati herkese hükümette yer alma çağrısında bulundu ve önümüzdeki günlerde muhalefetin yankısı belli olur″ dedi.
″İki Ermeni bakan da Taşnaksutyun’dan mı olacak?″ sorusuna Kandaharyan ″Bakanların parti üyesi olması zorunlu değil. Ancak Taşnaksutyun 1 aday önerecek ve hükümette temsil edilmiş olacak. Ermeni toplumu şu anda henüz adaylarını sunmuş değil″ şeklinde yanıtladı.
Kandaharyan, halihazırda Lübnan’da durumun çok sakin olduğunu, Ermeni toplumunun gösteri ve çatışmalara katılmadığını da kaydetti.
http://news.am/tur/news/45878.html

Yorumlar kapatıldı.