İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye, Yahudi soykırımı kurbanlarını andı

Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 27 Ocak Yahudi Soykırımı (Holokost) Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle, Türkiye bir anma mesajı yayınladı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejimi altında hayatını kaybeden milyonlarca Yahudi ve birçok azınlık grubu mensuplarını saygıyla anıyoruz.” denildi.

Açıklamada “En büyük Nazi ölüm kampı Auschwitz-Birkenau’nun kurtuluşunun 66. Yıldönümüne de denk gelen bugünde, Holokost’un geçmişe hapsedilip unutulamayacağını vurgularken, tarih boyunca insanlığa karşı işlenmiş bu en vahim suçtan insanlık adına dersler çıkartarak, daha iyi bir gelecek ve barış içinde bir dünya yaratmak için çalışmanın önemini hatırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca açıklamada Türkiye’nin, demokrasi ve insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik sarsılmaz inancından hareketle, Yahudi Soykırımı’nın hatırlanması ve bundan dersler çıkarılması ile ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve anti-Semitizme karşı mücadelede izlemekte olduğu ilkeli siyasetini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.
Son olarak ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi yönetiminin hedefi halindeki kişileri korumak ve kurtarmak için kendi hayatlarını dahi tehlikeye atmaktan çekinmemiş olan ve tarihimizle gurur duymamızı sağlayan Türk diplomatların da saygı ve rahmetle anıldığı kaydedildi.
(CİHAN)
27.01.2011 09:47:53

http://www.samanyoluhaber.com/s_499804_turkiye,-yahudi-soykirimi-kurbanlarini-andi.html

Yorumlar kapatıldı.