İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Külliyatı Sayısal Kütüphanesinde sadece kitaplar olmayacak

26 Ocak’ta Ermenistan Amerikan Üniversitesi’nde (American University of Armenia, AUA) «Ermeni Külliyatı Sayısal Kütüphanesi» elektronik portalının (www.digilib.am) tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Kütüphanede halihazırda 600’ü aşkın yazarın yaklaşık 2000 eseri yanısıra anılan yazarların biyografileri yer almakta.Kütüphane 150 yazarın Ermeni Araştırmalarına ilişkin kitaplarıyla da zenginleştirildi. Bunlar arasında Ghukas İncicyan, Ghevond Alişan, Nerses Akinyan, Garegin Hovsepyan vd. eserleri yer almakta.

Sayısay kütüphane özellikle Ermeni Araştırmaları konusunda çalışmalar yapan bilim adamı ve öğreciler için oldukça önemli bir armağan. Portalı oluşturanlar virtual sosyal ihtiyaçları da dikkate almışlar: Portal’ın Facebook sosyal ağında da bir sayfası olup, Armacad bilim ağıyla da işbirliğinde bulunmakta.
«Ermeni Külliyatı Sayısal Kütüphanesi» teknik müdürü Hovhannes Kizoghyan NEWS.am-İnovasyon muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphanede sadece büyük sayıda  külliyat, yazarların eserleri ve onlara ilişkin bilgi değil, farklı formatlarda konuların da olacağını kaydetti.
Kizoghyan ″Yeni portalda yazarların farklı formatlardaki eserleri yanısıra, örneğin ressamın resmi veya kompozitörün müzik eseri vb. de olacak″ dedi. Kizoghyan’ın ifadesiyle bütün bunların hepsi meşakkatli bir çalışma ve farklı formattaki eserler portalda daha ilerdeki bir tarihte yer alacak.
«Ermeni Külliyatı Sayısal Kütüphanesi»nin 1999 yılında kurulduğunu kaydedelim.
http://news.am/tur/news/46070.html

Yorumlar kapatıldı.