İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman Büyükelçi: Ermenistan Sınırının Açılması Ne Kadar Güzel Olurdu

Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Ermenistan’a Demiryolu Bağlantısının Tekrar Canlanması Dileğinde Bulunurken, “Ermenistan Sınırının Açılması Ne Kadar Güzel Olurdu” Dedi.  Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ‘Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100’ncü Yıl Fotoğraf Sergisi’nin açılışında konuşan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Ermenistan’a demiryolu bağlantısının tekrar canlanması dileğinde bulunurken, “Ermenistan sınırının açılması ne kadar güzel olurdu” dedi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Rektör Vekili Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Reşat Karcıoğlu, Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı serginin açılışında Büyükelçi Eckart Cuntz, Türkçe konuştu. Türkiye’nin son dönemde büyük adımlar atarak Doğu’daki komşuları Azerbaycan ve Gürcistan ile büyük bir demiryolu projesi başlattıklarına dikkati çeken Dr. Cuntz, 2012’den itibaren Kars, Ahılkelek, Tiflis ve Bakü arasında işleyecek trenleri sadece Türkiye ile komşularını birbirine yaklaştırmakla kalmayacağını bildirdi. Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun aynı zamanda Avrupa kıtası ile de bağlantı sağlayacağına işaret eden Eckart Cuntz, “Ermenistan’a demiryolu bağlantısının tekrar canlanması ve sınırların açılması ne kadar güzel olurdu” diye konuştu.
Serginin Alman-Türk teknolojik işbirliği ve ortaklığının başlangıcı olduğunu hatırlatan Büyükelçi Cuntz, yine Almanlar’la Türk’lerin birlikte harikalar yaratabileceğini söyledi. Cuntz, “Ortak uluslararası demiryolu bağlantılarını da düşünmeliyiz. Çünkü Türkiye ve Erzurum bu konuda benzersiz bir coğrafi konuma sahip. Aynı Almanya’nın Avrupa’nın merkezindeki benzersiz konumu gibi” dedi.
Öte yandan Alman Büyükelçi Eckart Cuntz, Almanya’nın Erzurum Fahri Konsolosu Yımaz Kuşkay ile birlikte Vali Sebahattin Öztürk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i (AKP) makamlarında ziyaret etti. Büyükelçi Cuntz, ziyaretler sırasında Öztürk ve Küçükler’e üzerinde ‘Biz birlikteyiz. Türkiye-Almanya’ yazılı broşür verdi. (Doğan Haber Ajansı)   

http://www.sondakika.com/haber-alman-buyukelci-ermenistan-sinirinin-acilmasi-ne-2497351/

Yorumlar kapatıldı.