İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül ve Davutoğlu Ermeni parlamenterlerin sorularını cevaplayacak

AKPM Genel Kurulu’nun 25 Ocak Salı günü yapılacak oturumunda Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul’a katılarak parlamenterlere hitaben bir konuşma yapacak… Tert.am’a açıklamada bulunan AKPM Ermenistan heyeti üyesi Naira Zohrabyan, Ermenistan heyetinin üyelerinden Gül ile Davutoğlu’ya sorular yöneltileceğini belirtti.

— 
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Kış Dönemi Genel Kurulu, 24 Ocak Pazartesi günü başlıyor. AKPM Genel Kurulu’nun 25 Ocak Salı günü yapılacak oturumunda Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul’a katılarak parlamenterlere hitaben bir konuşma yapacak.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise 24 Ocak Pazartesi günü, dönem başkanlığı çerçevesinde yürütülmekte olan faaliyetler hakkında Genel Kurulu bilgilendirecek.
Tert.am’a açıklamada bulunan AKPM Ermenistan heyeti üyesi Naira Zohrabyan, Ermenistan heyetinin üyelerinden Gül ile Davutoğlu’ya sorular yöneltileceğini belirtti.
Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme süreciyle ilgili Davutoğlu’ya soru soracağını vurgulayan Zohrabyan “Ahmet Davutoğlu’ya Azerbaycan’ın baskıları sonucu Türkiye’nin Ermeni-Türk sürecini çıkmaza girdirdiğini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.
Naira Zohrabyan, AKPM üye ülkelerine Azerbaycanlı Ermeniler Temsilcileri Asamblesi mektup çağrısını sunacağını da açıkladı.
Daha önce Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Azerbaycanlı Ermeniler Temsilcileri Asamblesi’nden Mariam Avagyan ile Roman Gülbandyan Azerbaycanlı Ermeniler adına bir açıklama yaparak dünya liderlerine Bakü’deki Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etmeme çağrısında bulunmuştu.

http://www.tert.am/tr/news/2011/01/24/pace/

Yorumlar kapatıldı.