İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanistan’dan Türkiye’ye ‘tarih’ cevabı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Atina ziyareti sırasında Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın Türkiye’yi hedef alan açıklamalarıyla ilgili olarak, Ankara’nın eleştirilerine cevap verdi. Sözcü Delavekuras, “tarihin yeniden yazılamayacağını” ifade ederek, “Türkiye ve Yunanistan’ın ilişkilerini iyileştirme çabaları çerçevesinde önemli adımlar attığını, ancak daha büyük ve daha zor olanların iki ülkenin önünde durduğunu” belirtti.

Delavekuras yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
“Tarih yeniden yazılmaz, ne de zaman aşımına uğrar. Tarih, barışcı bir geleceği nasıl inşa edeceğimizi öğretir. Yeter ki, kendisine saygılı olalım ve samimi olarak bu amaç için çaba gösterelim.
Yunanistan ve Türkiye ikili ilişkilerini iyileştirme çabaları çerçevesinde önemli adımlar atmış bulunmaktadırlar. Ancak, daha büyük ve daha zor olanlar önümüzde durmaktadır. Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın çizgisi, Türk-Yunan anlaşması çabasına olan katalizör katkısını kanıtlamaktadır. (Papulyas) Tavır ve hareketleriyle her gün, biz bölge halklarının barış ve işbirliği içinde bir gelecek umut edip, bunu başarabileceğimizi göstermektedir.”
 http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16827924.asp

Yorumlar kapatıldı.