İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Saakaşvili’den Ermeniler’e: Zaferleriniz, her iki halkımızın zaferidir

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ermeni-Gürcü dostluğunun örnek alınacak düzeyde olduğunu ifade ederek, ”Zaferleriniz, her iki halkımızın zaferidir” dedi.

Ermeni basınında çıkan haberlere göre, çalışma ziyareti için Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Saakaşvili, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Ermeni-Gürcü Bilgi Olimpiyatlarının kapanış törenine katıldı.
Törende konuşan Saakaşvili, iki ülke halkları arasındaki dostluğu anlatarak, bu dostluğun diğer halklar tarafından örnek alınacak düzeyde olduğunu belirtti. ”Zaferleriniz, her iki halkımızın zaferidir” şeklinde konuşan Saakaşvili, Ermeni halkına yeni zaferler temenni etti.
Sarkisyan’ı kardeşi ve iyi dostu olarak gördüğünü söyleyen Saakaşvili, Sarkisyan’ın hem kendisine, hem Gürcü halkına her zaman destek verdiğinin altını çizdi.
Ermenistan ile Gürcistan’ın, ülkelerinin kalkınması için çalışması gerektiğini söyleyen Saakaşvili, ”Erivan ile Tiflis ikili ilişkilerin daha da kuvvetlenmesi için her türlü çabayı göstermelidirler” dedi.
Saakaşvili, yüksek teknolojilerin gelişimine yönelik Ermenistan’ın yetenekli olduğunu ve bu yeteneğin örnek alınması gerektiğini belirterek, ”Bu alan, çabalarımızı birleştirmemiz gereken bir alandır. Bu alan bizim geleceğimizdir. Bizler küçük ülkeleriz, eğer yeteneğimizle değilse neyle dünyayı şaşırtacağız” şeklinde konuştu.
Gürcistan’da yüksek öğretim görmeleri için 10 Ermeni öğrenciye burs verileceğinin sözünü veren Saakaşvili, bir sonraki Ermeni-Gürcü Bilgi Olimpiyatlarının da Gürcistan’da gerçekleştirileceğini kaydetti.
Ermeni-Gürcü dostluğundan söz eden Serj Sarkisyan da bu dostluğun korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.
Her iki ülke gençlerini, Ermenistan ile Gürcistan arasındaki dostluğun derinleşmesi için katkıda bulunmaya çağıran Sarkisyan, ”Biz bu bölgede en yakın dostuz ve bu dostluğu beslememiz ve gelecek nesillere taşımamız gerek. Halklarımız bu dostluktan yararlanmalı” diye konuştu.
Saakaşvili’nin başarılarından da söz eden Sarkisyan, Saakaşvili’nin ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin daha da kuvvetlenmesine katkı sağlayacağını kaydetti.
Temasları kapsamında iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkileri ele almak için Ermenistan’da bulunan Saakaşvili’nin temasları yarın devam edecek.
 http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1083034&title=saakasviliden-ermenilere-zaferleriniz-her-iki-halkimizin-zaferidir

Yorumlar kapatıldı.