İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Kilise saldırısı, El Kaide bağlantılı”

Mısır İçişleri Bakanı Habib El Adli, ay başında İskenderiye kentindeki Azizler Kilisesi önünde düzenlenen ve 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının arkasında, Gazze Şeridi’nde bulunan El Kaide bağlantılı bir grubun olduğunu belirtti. 

KAHİRE – AA – Mısır İçişleri Bakanı Habib El Adli, ay başında İskenderiye kentindeki Azizler Kilisesi önünde düzenlenen ve 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının arkasında, Gazze Şeridi’nde bulunan El Kaide bağlantılı bir grubun olduğunu belirtti.
İçişleri Bakanı Habib El Adli, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, bakanlar ve üst düzey güvenlik yetkililerinin katıldığı polis günü töreninde yapt ığı ve devlet televizyonundan yayımlanan konuşmasında, Hristiyanları hedef alan bu büyük saldırının arkasında, Gazze bağlantılı “İslam Ordusu” adlı bir örgütün bulunduğuna dair “kesin deliller elde ettiklerini” söyledi.
El Adli, bu grubun söz konusu saldırının planlanması ve uygulanması için bazı Mısırlıları da kullandığını, ancak bu durumun, Gazze kökenli örgütün bu terör eyleminde oynadığı rolü örtbas edemeyeceğini kaydetti.
Bu yılın ilk günü Akdeniz kıyısındaki İskenderiye kentinde Azizler Kilisesi önünde meydana gelen patlamada 21 kişi ölmüş, yüze yakın kişide yaralanmıştı.
Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren İslam Ordusu adlı örgütün, 2006 yılında İsrail askeri Gilad Şalit’in kaçırılmasında ve aynı yıl kaçırılan, ancak daha sonra serbest bırakılan BBC televizyonu muhabir Alan Johnston olayında rol oynadığı ileri sürülüyor.
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?NewsID=755660

Yorumlar kapatıldı.