İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni-Gürcü sınır geçiş prosedürünü kolaylaştırma arzusunda

Buluşmada Ermeni-Gürcü sınır geçiş prosedürünün ilerde kolaylaştırılması, şeffaflaştırılması, ulaştırma araçlarının, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otomobillerin duraklamadan geçebilmeleri konusu değerlendirildi. İki ülke devlet başkanları ekonomik işbirliğinin gelişimi yolunda suni yaratılan bürokratik pürüzlerin ortadan kaldırılması yönünde aktif çalışma gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu kaydettiler.

2010 yılında Ermenistan ve Gürcistan arasındaki ticaret hacmi % 11 arttı. Açıklama Ermenistan ve Gürcistan devlet başkanları Serj Sarkisyan ve Mikhail Saakaşvili özel görüşmesi esnasında geldi.
Ermenistan Cumhurbaşkanlığı basın sekreterliğinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre; devlet başkanlarının özel görüşmesi sonrasında iki ülke resmi heyetlerinin genişletilmiş oturumu gerçekleşti. Oturumda Ermeni-Gürcü işbirliğine ilişkin geniş bir konular yelpazesi değerlendirildi.
Serj Sarkisya ve Mikhail Saakaşvili insani alanda karşılıklı işbirliğinden memnuniyetlerini ifade ettiler ve örnek olarak, iki ülke devlet başkanlarının inisyatifiyle düzenlenen Ermeni-Gürcü Okul Öğrencileri Olimpiyatını örnek gösterdiler. Buluşmada Ermeni-Gürcü sınır geçiş prosedürünün ilerde kolaylaştırılması, şeffaflaştırılması, ulaştırma araçlarının, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otomobillerin duraklamadan geçebilmeleri konusu değerlendirildi. İki ülke devlet başkanları ekonomik işbirliğinin gelişimi yolunda suni yaratılan bürokratik pürüzlerin ortadan kaldırılması yönünde aktif çalışma gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu kaydettiler.
Cumhurbaşkanları Sarkisyan ve Saakaşvili karşılıklı ilgi uyandıran bölgesel ve uluslararası sorunları da gündemlerinde değerlendirdiler.
http://news.am/tur/news/45514.html

Yorumlar kapatıldı.