İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

R. Haddeciyan Ermenistan Diaspora Bakanlığı tarafından Altın Madalya ile Onurlandırıldı

Ermenistan Diaspora Bakanlığının Talimatıyla Nor Marmara Gazetemizin başyazarı R. Haddeciyan Bakanlığın altın madalyası ile onurlandırıldı. Bakan Hranuş Agopyan Özel bir mektup ve şahsen telefon ile R. Haddeciyan’ı Kutladı. 

Geçen hafta Ermenistan Diaspora Bakanlığından bizlere onur veren bir haber ulaştı gazetemize. Başyazarımız R. Haddeciyan’a bizzat Bakan Hranuş Agopyan’ın talimatıyla Bakanlığın altın madalyası verilmişti. Gazetemizi telefonla arayan Diaspora Bakanlığı Orta Doğu Ülkeleri Bölümü Sorumlusu Artür Tumanyan Başyazarımız R. Haddeciyan ile görüşerek Bakan Hranuş Agopyan’ın 12 Ocak 2011 tarihli kararı gereğince kendinse Ermeni basınının  ve diaspora edebiyatının gelişmesi ve Ermenistan Diaspora ilişkilerinin  güçlenmesi için getirdiği büyük katkı nedeniyele ve ayrıca 85. Doğum günü yıldönümü münasebetiyle  Diaspora Bakanlığının Altın Madalyasının verildiğini müjdeledi.
Telefondan yarım saat sonra Bakan Agopyan’ın kararı ve yine Bakan Agopyan’ın R. Haddeciyan’a özel kaleme aldığı kutlama mektubu posta yoluyla gazetemize ulaştı. Diaspora Bakanı Htanuş Agopyan bu kadarla da yetinmeyerek 2 saat sonra R. Haddeciyan’ın evini telefonla arayarak bu kez şahsen kutladı.
Başyazarımız Bakan Agopyan’a teşekkürlerini bildirdi ve saygıdeğer Bakan’ın çok eskiden beri hatta bakanlık öncesi günlerden beri kendisini takdir ettiğini bildiğini, hatta bir kez Parlamento’da milletvekillerinin davetiyle Marmara’nın başyazarı saygıdeğer bakanın takdirleri için teşekkürlerini bir kez daha sundu ve kendisine zor görevinde başarılar diledi.
Nor Marmara Gazetesi Türkçe Eki 21 Ocak 2011

Yorumlar kapatıldı.