İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan, Abhazya’da Yaşayan Ermenilere Ders Kitabı…

Erivan Abhazya’da faaliyet gösteren Ermeni okullarına ders kitabı katkısında bulunma kararı aldı.Abhazya’da halihazırda 2000 öğrencinin öğrenim gördüğü 32 Ermeni okulu faaliyet göstermekte, 7000 Ermeni öğrenci ise Rus okullarına gitmekte.Gürcü medyasının verdiği bilgiye göre; Abhazya’daki bazı Ermeni okulları fiziken iyi durumda değiller. Durum; Ermenistan’ın yerdım elini uzatma konusunda karar almasına sebep oldu.

Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan ilgili beyanatında ″Erivan, Abhazya’da yaşayan Ermenilere eğitim alanında yardım etmek yanısıra onların sorunlarını çözmeye hazır″ demişti.
Buna göre Abhazya’ya önce Ermeni dili ve edebiyatına ilişkin ders kitapları yollanacak, daha sonra Ermeni öğretmenler için uzmanlık kursları gerçekleştirilecek.
Abhazya’da Ermenilerin çoğunun çocuklarını Ermeni okullarına değil Rus okullarına yollamalarına ilişkin olarak Gürcü ″Asaval-Dasavali″ gazetesi şunları yazmakta: ″Ebeveyler Abhazya’da Ermeni öğretmenlerin çok az olmasından ötürü çocuklarını Rus okullarına götürüyor. Gerekli okul ve ders kiyapları yok. Ermeni okulları kötü koşullarda bulunmakta. Abhazya yönetimi Ermeni okullarına dikkat göstermiyor ve az para tahsis ediyor.″ (NEWS.AM)

Yorumlar kapatıldı.