İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diplomatların katili Asala değil

‘Yurt dışında öldürülen diplomatların katillerini Asala’da aramayın’ diyen Tuncay Güney, çarpıcı bir adresi işaret etti: Suikastleri düzenleyen, Susurluk’ta ortaya çıkan derin devlet çetesiydi.

Ergenekon’un karakutusu olarak bilinen Tuncay Güney, uzun süren suskunluğunu TAKVİM için bozdu. Yaşamını Kanada’da sürdüren Güney, açıklamaları ile bomba etkisi yaşattı. Geçmişle ilgili ezberleri bozan Güney, bu kez banka operasyonlarından Deniz Baykal kasetine kadar geniş bir yelpazeye değindi. İşte Güney’den son bombalar…
Türkiye’deki en önemli operasyonlardan biri de bankalara yönelikti… Bu operasyonları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye’de bankalar operasyonu hiç irdelenmedi. Bankaları hortumlayanların ellerinde yüzde 20 para kaldı. Çünkü bankaları iflasa götürenler sadece aracıydı. Bankalar iflas ettikten sonra onlara yüzde 20 pay verildi. Bu “temiz” bir operasyondu.
Bu operasyonda kimler vardı?
İş dünyası, siyaset, mafya ve gizli ordunun iç içe kesiştiği kollektif devlet… “Kollektif devlet”te kara para ile oynamayan kaç banka vardı. Bankalarda biriken fonlar kimindi.
Çürüyen, zor ayakta duran 12 Eylül döneminin yaşattığı mafya ile büyük Türk basınının ilişkileri neydi? Devlet ihalelerinde şantaj, tehditrüşvet- asparagas haber yapan kaç basın patronunun şirketi vardı. Bir gecede banka hortumlanması nedir. Ve üstü zamanla örtülen sorunlar. Batık bankaların parası Ankara’da paylaşıldı ve yurt dışına aktarıldı.
70’li yıllarda Türk diplomatlarına düzenledikleri suikastlerle sesini duyuran bir Ermeni terör örgütü var… Asala… Asala nasıl bir örgüttü?
Asala’nın, hükümetler düzeyinde ilişkileri vardı. Bu ilişkiler PKK’ya geçti. Türkiye’de PKK’ya bulaşmayan kaç sermaye var ?…
Mesela Mersin Limanı projesi… Türkiye’nin Susurluk’ta öğrendiği derin devlet çetesi yurt dışındaki diplomatlara suikastler düzenledi. Efsane olarak bilinen Çatlı, Asala’nın bir kilisesi ve iki gençlik derneğinden başka nereyi bombalamış? Hani bunlar bizim “kahramanlarımızdı”.
Yani Asala ve Susurluk iç içe mi?
O “Kahramanlardan” oluşan grup Papa suikastinde de görev almadı mı? Yurt dışında öldürülen diplomatların katillerini Asala’da aramamalıyız.
Susurluk çetesinde aramalıyız. Öldürülen diplomatların hepsi özel seçilmiş kişilerdi.
Deniz Baykal’ın kaset skandalı Türk siyasetinde bir dönüm noktası mı?
Deniz Baykal, CHP’nin başından gitmemek için çok direndi. Baykal’ı bugünlere taşıyanlar onun gitmesini istedi.
İlahi adalet ki aynı ekip Toronto merkezli bir yayın şirketinden kasedi yayına soktu.
Kılıçdaroğlu’nun geleceğini nasıl görüyorsunuz?
CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi iktidar değil. CHP’nin tek amacı seçimlerde oy oranı ve Meclis’teki milletvekili sandalyesini arttırmak.
Böylece yasal değişikliklerde AK Parti istediği oy oranını alamamalı. Ayrıca CHP sandalye sayısını arttırınca yasa değişikliklerinde Meclis kilitlenmek istenecek.
CHP ‘Solun’ neresinde?
Bazılarına göre CHP solun önünde engel. Doğru ya da yanlış bunu toplumsal sol değerlendiremiyor.
Kamusal derin sol, protesto ve eylem cephesinde kaos çıkartıyor.
‘Manukyan, kudretli paşaya altın rozet ve 4 altın yıldız taktı’
Son soru, Türkiye’yle ilgili aklınızda kalan ilginç bir not var mı?
Vergi rekortmeni olan ilginç bir isim var. Matild Manukyan. Bu Ermeni kökenli genelev patroniçesi aristokrat bir aileden gelir. Notre Dame de Sion’u bitirdikten sonra terzilik ile iş hayatına başladı. Karaköy’de kiraya verdiği babasına ait binaların kirasını ödeyemeyen genelev işletmesinden birine ortak olarak bu işe girdi. Sonra işlettiği genelev 37’ye çıktı. Mama Manukyan 12 Eylül darbesinden sonra kudretli bir paşaya altın rozetle birlikte 4 altın yıldız da takmıştı.
 http://www.ihlassondakika.com/haberdetay.php?id=347770

Yorumlar kapatıldı.