İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ortodoks Hıristiyanlar Hz. İsa’nın Vaftiz Olma Yıldönümünü Kutladı

Makedonya’nın her yıl 19 Ocak’ta düzenlenen ve Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın Ürdün nehrinde vaftiz olma yıldönümü kabul edilen bugün de haç atma törenleri düzenlendi.  (Not: Kudüs Ermeni Kilisesi Dzununtu (Noel’i) 19 Ocak’ta kutlar. Hyetert) 

– MAKEDONYA’DA ORTODOKS HIRİSTİYANLAR HZ. İSA’NIN ÜRDÜN NEHRİNDE VAFTİZ OLMA YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Makedonya’nın her yıl 19 Ocak’ta düzenlenen ve Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın Ürdün nehrinde vaftiz olma yıldönümü kabul edilen bugün de haç atma törenleri düzenlendi. Yuliyan takvimine göre belirlenen bu günde merkezi tören Üsküp’te Vardar nehrin sularında gerçekleştirildi. Binlerce kişi töreni izlemek için şehir merkezinde toplandı. Yüzlerce kişi de haç’ı almak için yarıştı.
Makedonya’nın bir çok yerinde törenler düzenlendi ancak en görkemli haç atma töreni Ohri gölünde gerçekleşti. Ohri Hıristiyanları baş papazı tarafından atılan haç için çok sayıda genç yarışa girdi, ancak 21 yaşındaki Yovan Delov haç’ ı almayı başardı. Binlerce insanın karşısında ilk kez şimdiye kadar vaftiz olmayan 30 kişinin arasında 73 yaşında bir kadın da topluca vaftiz oldu.

Yorumlar kapatıldı.