İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink, Başkent ve İstanbul’da Anıldı

Cinayet davasının 4 yıldır sonuçlanmaması Ankara ve İstanbul’da protesto edildi. AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 4. yılında başkent Ankara da anıldı. Dink cinayeti davasının hâlâ sonuçlanmaması Ankara’da çeşitli gruplarca protesto edildi. Sabahki protestolar sakindi. Akşam ise Yüksel Caddesinde toplanan bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri, Adalet Bakanlığına yürümek istedi. Polis protestocu gruba izin vermeyince gergin anlar yaşandı. Daha sonra protestocu grubun Adalet Bakanlığı ek binasına kadar yürümesine izin verildi. Yanlarında getirdikleri siyah çelenki ve altı delik ayakkabıyı Bakanlığın duvarına bırakan grup, yaptığı Ermenice, Kürtçe ve Türkçe basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde dağıldı.

Dink İstanbul’da da Anıldı
Hrant Dink’i anmak için İstanbul İstiklal Caddesi’nde de çok sayıda kişi bir araya geldi. Meşaleli yürüyüşte, cinayetin arkasındaki isimlerin bulunması talebi yinelendi.
Grup, “Hrant için, adalet için” sloganlarıyla Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne yürüdü. 4 yıl geçmesine rağmen davada bir ilerleme olmamasına tepkiler de sloganlarla dile getirildi.
http://trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=79131b51-327a-430a-9809-52307d7b8b34 

Yorumlar kapatıldı.