İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycanlı Ermenilerden dünya liderlerine çağrı: Bakü’deki Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etmeyin!

Bugün Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Azerbaycanlı Ermeniler Temsilcileri Asamblesi’nden Mariam Avagyan ile Roman Gülbandyan Azerbaycanlı Ermeniler adına bir açıklama yaparak dünya liderlerine Bakü’deki Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etmeme çağrısında bulundu.Mariam Avagyan “Biz Azerbayca’ın yaptığı tahriflere karşı uluslararası soruşturma başladık. Şehitlik Anıtı da bu tahriflerin bir parçasıdır. Bakü bu anıtı dünyaya Azerbaycan’ın barışı ile bağımsızlığı için verilen mücadelede ölen askerlerin mezarlığı olarak gösterebilirdi. Protokole göre Azerbaycan’ı ziyaret eden üst düzey yetkililer ise bu anıtı ziyaret ediyor” diye konuştu.

Azerbaycan’ın böyle tahriflerle kendini suçsuz göstermeye çalıştığını vurgulayan Roman Gülbandyan “Bu mezarlığa Azerbaycan’ın barışı ve bağımsızlığı için verilen mücadelede ölen askerler değil, 1990 yılının Ocak ayında Ermenileri katledenler gömüldü” dedi.
Azerbaycanlı Ermeniler Temsilcileri Asamblesi, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla, Ermenistan ile diplomatik ilişkileri olan ülkelere bir mektup göndererek Bakü’deki Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etmeme çağrısında bulunacak.
http://www.tert.am/tr/news/2011/01/20/address/

Yorumlar kapatıldı.