İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Albay Öz, Veli Küçük’ü kırmızı halıyla karşılamış

Ergenekon sanığı Veli Küçük’le Hrant Dink cinayetiyle ilgili görevi ihmalden yargılanan Ali Öz’ü bir arada gösteren fotoğrafı Akit muhabirinin çektiği, Küçük’ün Öz’ü defalarca ziyaret ettiği ve kırmızı halıyla karşılandığı ortaya çıktı.2007 yılında 87/1 tertip olarak Bilecik İl Jandarma Alay Komutanlığı Muhabere Bölüğü’nde askerlik yapan Akit muhabiri Üsame Karakış, Küçük ve Öz’ün bir arada olduğu fotoğrafı kendisinin çektiğini söyleyerek buluşmanın ayrıntılarını anlattı.

Karakış, Bilecik’e ‘alay fotoğrafçısı’ olarak gittiğini ve alay komutanına gelen misafirlerin fotoğrafını çektiğini söyledi. Karakış, “O fotoğrafı Bilecik’te ben çektim. Ali Öz, Trabzon’dan Bilecik’e geldiği gün alayda fırtına koparmış ve önüne gelene küfür etmişti. Albay Öz, çok sinirli ve küfür eden bir insandı. Özellikle kısa dönem askerleri sevmezdi.” dedi.
Albay Öz’ün, Bilecik’e atandıktan sonra Veli Küçük tarafından sık sık ziyaret edildiğini vurgulayan Karakış, “Küçük’ün geleceği zaman alayda hummalı bir çalışma başlatılır. Her yer yıkanır, alay kapısına kadar kırmızı halı serilirdi. Ben de Alay Komutanı’nın emriyle Veli Küçük alaydan girer girmez fotoğrafını çekmeye başlardım.” diye konuştu. Küçük’ün ziyarete Mercedes marka otomobiliyle, kendisine verilen korumaların ise başka bir araçla geldiğini kaydeden Karakış, ikilinin görüşmelerinin ast-üst ilişkisinden ziyade daha dostane ve samimi olduklarını ifade etti. Karakış, o dönem gördüklerini ise şöyle anlattı: “Küçük geldiğinde Öz’e çok samimi davranır, her geldiğinde iki üç saat yalnız konuşurlardı. Odalarına geçmeden önce Küçük alayın şeref defterini imzalardı. O defter incelenirse Küçük’ün ne sıklıkla ve hangi tarihlerde ziyarete geldiği ortaya çıkar. İmzadan sonra, Öz ile Küçük’ün fotoğraflarını çekerdim.”

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1081543

Yorumlar kapatıldı.