İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve itirafı: Vurun dedik şerefsizler öldürmüş

Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili olarak savcılığa ifade veren TUSHAD’da görevli gizli tanık, katliamı jandarmanın organize ettiğini iddia etti. Tanığın iddiasına göre, “Biz o şerefsizlere ‘vurun’ dedik, onlar gidip öldürmüş” diyaloğu geçmiş!Adem Yavuz Arslan’ın bugün piyasaya çıkan “Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu’un Şifreleri” kitabı, Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri ile çarpıcı bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Savcılara ifade veren gizli tanık, Zirve Cinayeti’ni bizzat jandarmanın organize ettiğini öne sürdü. Gizli tanığın, 2005- 2007 yıllarında yapılan derin operasyonlar hakkında söyledikleri ise dudak uçuklattı.
Tolon’un operasyon timi
İsmi sır gibi saklanan gizli tanık, 1993 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihbarat personeli olarak göreve başladı. Gizli tanık, o dönem Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterlik görevini yürüten Org. Hurşit Tolon’un emrindeki operasyonel istihbarat birimi olan Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi’nde (TUSHAD) çalışıyordu.
Kiliseye sızdı
Bu birimin sorumlularından Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’den “misyonerlik” konusunda doğrudan talimat alan tanığa bir ilde misyonerler arasına sızma görevi verildi. Gizli tanık, 2003-2005 yılları arasında görevlendirildiği şehrin kilisesinde başpapaz olarak çalıştı.
Emirler TUSHAD’dan 2005 yılına elindiğinde misyonerler arasında önemli bir konuma gelerek TUSHAD’dan gelen emir doğrultusunda televizyona çıkarak misyonerlik aleyhinde konuştu, bazı sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerde düzenlenen panel ve konferanslara da katıldı. Gizli tanık, daha sonra Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger, Öğretim Üyesi Ruhi Abat ve Binbaşı Haydar Yeşil’in ekibine girdi.
Gizli tanık, Ülgere sansasyonel eylemin ne olduğunu sordu. Ülger, “Gelen emir doğrultusunda misyonerlere gözdağı vermek için Necati Aydın, Thilman Geske ve Uğur Yüksel’i korkutacağız” dedi.
Komutana brifing
Ülger, Mart 2007’de Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı’na brifing verdi. Bu brifinglerden 1,5 ay sonra Zirve Yayınevi cinayeti işlendi. Katliamın gerçekleştiği günün akşamı öğretim üyesi Abat, ekibini arayarak eylemin gerçekleştiğini söylerken, “Şerefsizlere vur dedik, öldürmüşler” dedi.
Derin yönlendirme
18 Nisan 2007 günü saat 13.30 sıralarında Zirve Yayınevi’ni basan Hamit Çeker, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Emre Günaydın yayınevinde bulunan Necati Aydın, Thilman Geske ve Uğur Yüksel’i katletmişti. Zanlılar, cinayetten sonra kaçarken olay yerinde yakalanmışlardı. Gizli tanığın anlattıklarını soruşturan savcılar, birçok noktanın doğruluğunu teyit etti.
SIRADA KONUTKAN VARDI
Aynı ekip, Mayıs 2007’de Protestan Kiliseler Birliği Başkanı Behnan Konutkan ile ilgili toplandı. Gizli tanık, Konutkan’a kendisine eylem yapılacağını söyledi. Kitaptaki bilgiyi teyit eden gelişme geçtiğimiz günlerde yaşandı. Ergenekon savcıları, suikast hazırlığı yönünde istihbarat alınmasının ardından Konutkan’ı korumaya aldı. Mart 2008’de aynı ekiple bir araya gelen gizli tanık, misyonerlik faaliyetleriyle AK Parti ve Fethullah Gülen Cemaatinin ilişkilendirildiği ‘Andıç’ çalışmasının hazırlandığını da söyledi. Alay Komutanı Ülger ise çalışmalarla ügili 2. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız’a bilgi veriyordu.
http://www.haber7.com/haber/20110118/Zirve-itirafi-Vurun-dedik-serefsizler-oldurmus.php 

Yorumlar kapatıldı.