İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Kıbrıs devlet başkanları ortak bir deklarasyon imzaladılar

Ortak Deklarasyon dışında iki ülke ilgili bakanlık temsilcileri arasında ″Ermenistan ve Kıbrıs Hükümetleri asasında gelir ve mülklerin çifte vergilendirilmesinin önlenmesi″, ″2011-2012 Dönemi Ermenistan Cumhuriyeti (EC) Hükümeti ve Kıbrıs Cumhuriyeti (KC) Hükümeti arasında turizm alanında işbirliğine ilişkin anlaşmanın realizasyonu amacıyla Ortak İcraat Programına ilişkin″ ve ″EC Hükümeti ve KC Hükümeti arasında sağlık ve tıp alanlarında işbirliğine ilişkin″ anlaşmaları da imzalandı.

Ermenistan ve Kıbrıs devlet başkanları ortak bir deklarasyon imzaladılar
Devlet zyaretiyle Kıbrıs’ta bulunan Emenista cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Kıbrıslı mevkidaşı Dimitris Christofias’la ″Ermenistan ve Kıbrıs Cumhuriyetleri arasında ikili ilişkilere ilişkin″ bir deklarasyon imzaladılar.
Serj Sarkisyan ve eşi Rita Sarkisyan’ın bugün 17 Ocak’ta Kıbrıs’a bir ziyarette bulunduklarını hatırlatalım.
Cumhurbaşkanlığı basın sekreterliğinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre; Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı konutunda Ermenistan cumhurbaşkanını resmi karşılama töreni sonrasında devlet başkanları Serj Sarkisyan ve Demetris Christofias özel görüşmesi gerçekleşti, bunu iki ülke heyetlerinin genişletilmiş formattaki oturumu izledi.
Devlet başkanları Ermenistan ve Kıbrıs arasında ikili ve çok yönlü ilişkilerin halihazırdaki gidişatı ve tüm yönlerde gelişim perspektiflerini değerlendirdiler; olası adım ve etkinlikleri, bunların verimli realizasyonunun ilişkilerin daha da derinleşmesi için yeni bir teşvik olacağını kaydettiler.
Buluşma sonrasında iki ülke ilişkilerinin pekişmesi ve işbirliğinin gelişimine yönelik belgelerin imza töreni gerçekleştirildi. Ortak Deklarasyon dışında iki ülke ilgili bakanlık temsilcileri arasında ″Ermenistan ve Kıbrıs Hükümetleri asasında gelir ve mülklerin çifte vergilendirilmesinin önlenmesi″, ″2011-2012 Dönemi Ermenistan Cumhuriyeti (EC) Hükümeti ve Kıbrıs Cumhuriyeti (KC) Hükümeti arasında turizm alanında işbirliğine ilişkin anlaşmanın realizasyonu amacıyla Ortak İcraat Programına ilişkin″ ve ″EC Hükümeti ve KC Hükümeti arasında sağlık ve tıp alanlarında işbirliğine ilişkin″ anlaşmaları da imzalandı.
Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı konutunda daha sonra devlet başkanları Sarkisyan ve Hristifias ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdiler.
http://news.am/tur/news/44819.html

Yorumlar kapatıldı.