İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Katil Samast öldürülecek miydi?

Milliyet muhabiri Nedim Şener’in hafta sonu piyasaya çıkacak “Kırmızı Cuma” kitabında, Ogün Samast’ın öldürüleceğine ilişkin bilgiler var. Samast, Başbakanlık müfettişlerine “Trabzon’da teslim olurum diye düşündüm. Sonra beni Samsun’da yakaladılar. İyi ki de yakaladılar. Yoksa beni Giresun’da öldüreceklerdi” diyor.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de öldürdükten sonra 20 Ocak sabahı Trabzon’a gitmek üzere saat 10.30’da otobüse binen ve aynı gün saat 22.30’da Samsun otogarında yakalanan Ogün Samast’ın Giresun’da öldürülmesi üzerine plan yapıldığı ortaya çıktı.
Dink cinayetiyle ilgili kitap ve haberlere imza atan Milliyet Muhabiri Nedim Şener, hafta sonu Doğan Kitap’tan piyasaya çıkacak olan “Kırmızı Cuma-Dink’in kalemini kim kırdı” isimli kitabında yeni belge ve bilgilerle cinayet hakkındaki araştırmalara yeni boyut katacak bilgilere yer verdi.
Bunlardan birisini de katil Ogün Samast’ın öldürüleceğine ilişkin bilgi oluşturuyor.
Ogün Samast kaldığı Kocaeli F Tipi cezaevinde Başbakanlık Müfettişlerine 15 Nisan 2008 günü yaptığı açıklamalarda Hrant Dink’i öldürdükten sonra İstanbul’da teslim olmayı düşündüğünü anlattıktan sonra şunları söyledi: “…Ama ‘Burada bana ne yaparlar’ diye düşündüm, ‘Hiç değilse annemi babamı son bir kez görürüm, Trabzon’da teslim olurum’ diye düşündüm. Sonra beni Samsun’da yakaladılar. İyi ki de yakaladılar. Yoksa beni Giresun’da öldüreceklerdi.”
Kırmızı Cuma kitabında anlatıldığına göre, Samast, “Yoksa beni Giresun’da öldüreceklerdi” ifadesinin görüşme tutanağına geçmesine izin vermedi. Müfettişler tutanağı imzalamayacağını söyleyen Samast’ı, “Hiç olmazsa iyi ki de yakaladılar” bölümüne yer verelim” teklifiyle ikna ettiler. Tutanağa yalnızca “…Beni Samsun’da yakaladılar. İyi ki de yakaladılar” sözlerinin geçmesine izin veren Samast tutanağı imzaladı.
 http://www.tert.am/tr/news/2011/01/13/dink/

Yorumlar kapatıldı.