İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Grigori Ayvazyan: Azerbaycan Ermenileri anayurtlarına geri dönmeye hazır

13 Ocak 1990’da Azerbaycan’da gerçeleştirilen Ermeni kırımlarının 21. Yıldönümü vesilesiyle bir basın topantısı düzenleyen Azerbaycan Ermenileri Asamblesi (AEA) başkanı Grigori Ayvazyan ″1990 yılı Ocak Ayında Ermeni halkı sadece vahşice katledilen yüzlerce masum insanı değil, aynı zamanda Güney Kafkasya’da Ermeni siyasi, kültürel, ekonomik merkezlerinden biri olan Ermeni Bakü kentini nihai olarak kaybetti″ dedi.

Ayvazyan’ın ifadesiyle Azerbaycan Ermenileri, Azerbaycan’ın kaçındığı ve kaçtığı kendi ülkesinde Ermeni yurttaşlarına yönelik soykırım gerçekleştirdiğini unutturmaya yönelik çabalarını boşa çıkarmada başarılı oldu.
AEA bşk. ″Azerbaycan Ermenilerinin sorunlarını gündeme getirmeyi başardık, bu Karabağ sorununun Ermeniler lehine çözümü meselesinde bir anahtar ve Azerbaycan Cumhuriyeti uzun yıllardır bundan korkmakta ve kaçınmakta″ dedi.
Azerbaycan Ermeni toplumu temsilcisi, BM Ermenistan Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcisiyle buluşma yönünde ön mutabakat temin ettikleri bilgisini verdi. Buluşmada mültecilerin geri dönüşü ilkesi meselesi değerlendirilecek.
Bugün 13 Ocak’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Ermeni kırımlarının yıldönümü.
Ermenistan Devlet Göçmenlik Ajansı ve BM verilerine göre Azerbaycan’dan Ermenistan’a 418 bin Ermeni göç etti. Bunlardan 300 bini şu an itibarıyla Ermenistan’da yaşamakta olup, ülke nüfusunun % 10’nu aşkın bir oranda yer almaktalar.
AEA bşk. Grigori Ayvazyan tüm Azerbayanlı Ermenilerin bugün Azerbaycan’a geri dönmeye hazır olduklarını da sözlerinde belirtti.

http://news.am/tur/news/44391.html

Yorumlar kapatıldı.