İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Altın fiyatları çok yükselmez, hatta geriler

İBRAHİM BALTA    
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, altın fiyatlarında yükselme değil, geriye gidiş beklediklerini söyledi…Geçen yıl açıkladıkları ‘Ermenistan ile altın kardeşliği projesi’nin ne aşamada olduğu sorusuna karşılık ise Altınbaş, hükümetin, komşu ülkelerle sıfır problem hedefi kapsamında sorunların çözüleceğine inandığını söyledi. Altınbaş, “İnanıyorum ki Suriye ve diğer çevre ülkelerle olan sıkıntılarımızın çözüldüğü gibi, devleti yöneten insanların sıfır problem çerçevesinde Ermenistan’la olan sıkıntıları çözeceğine inanıyorum. Bu projeden geri adım atmadık.  

  Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, altın fiyatlarında yükselme değil, geriye gidiş beklediklerini söyledi. 2011 yılında altın fiyatlarının nasıl seyredeceğiyle ilgili bir soruya İmam Altınbaş, “Altının çok aşırı artması alım gücünü düşürüyor.
 Koyduğumuz hedeflerde de bazı değişiklikler yapıyor. Ama ben 2011 yılında şimdiki olduğu yerden çok yukarı gideceğini düşünmüyorum. Hatta geriye doğru gelir diye beklentimiz var altın fiyatlarında.” cevabını verdi.
Mücevherat sektörü ve Altınbaş Holding olarak gelecek hedeflerini basın mensuplarıyla paylaşan İmam Altınbaş, Türkiye’de sektörün 2011 yılında yüzde 20 büyüyeceğini tahmin ettiklerini, şirket olarak kendi hedeflerinin ise yüzde 40 büyümek olduğunu söyledi. İmam Altınbaş’ın açıklamasına göre halen yurtiçi 94 ve yurtdışında 21 tane olmak üzere toplam 115 mağazası bulunan şirket, 2011 yılında 20’si yurtdışında, 15’i yurtiçinde olmak üzere 35 mağaza daha açacak. Yeni mağazaların adresi Avrupa, Türk cumhuriyetleri, Balkanlar ve Ortadoğu ülkeleri. Bir önceki yıla göre 2010’da yüzde 30 büyüyerek mücevherattan 320 milyon dolar ciro elde eden Altınbaş’ın 2023 yılı hedefi 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak. Bunun için ise 80 ülkede 600 mağazaya sahip olmak isteyen şirketin halen 40 ülkeye doğrudan, 80 ülkeye ise dolaylı ihracatı bulunuyor. Türkiye’de takı satışları 14 Şubat Sevgililer Günü, yılbaşı, Anneler Günü ve düğün mevsiminde zirveye ulaşıyor. En fazla perakende satışın gerçekleştiği 14 Şubat için özel koleksiyon hazırlayan şirket 7 Şubat’tan itibaren bu ürünlerin satışına başlayacak. Bu yıl yapılan Omnibus araştırmasına göre tüketicilerin yüzde 92’si Altınbaş’ı ‘sektörde lider’ görüyor.
Pırlantadaki ÖTV sorununun çözülmesinin 2011 yılı Haziran ayındaki genel seçimden sonraya kalacağını düşündüğünü de açıklayan Altınbaş, “Sorunun 2011 sonu gibi çözüleceğini düşünüyoruz. Bu çözüldükten sonra Altınbaş mücevher olarak halka arz çalışmalarımız başlayacak.” dedi. Pırlantada halen yüzde 20 oranında ÖTV bulunuyor ve sektör temsilcileri bunun kaldırılmasını talep ediyor. Geçen yıl açıkladıkları ‘Ermenistan ile altın kardeşliği projesi’nin ne aşamada olduğu sorusuna karşılık ise Altınbaş, hükümetin, komşu ülkelerle sıfır problem hedefi kapsamında sorunların çözüleceğine inandığını söyledi. Altınbaş, “İnanıyorum ki Suriye ve diğer çevre ülkelerle olan sıkıntılarımızın çözüldüğü gibi, devleti yöneten insanların sıfır problem çerçevesinde Ermenistan’la olan sıkıntıları çözeceğine inanıyorum. Bu projeden geri adım atmadık. Türkiye’de mücevher sektörünün gelişmesinde Ermenilerin ciddi anlamda katkıları, çalışmaları vardır.” diye konuştu.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1078184

Yorumlar kapatıldı.