İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ordu’da “Cami‚ Kilise‚ Cemevi Birarada Projesi”

Ordu’da Alevi vatandaşların ağırlıkta olduğu Gürgentepe ilçesinde farklı inançlara mensup insanların ibadetini yapabileceği proje için kollar sıvandı.
Belediye Başkanı Halis Baykara’nın fikir önderliğini yaptığı, ‘cami, kilise ve cemevi’nin bir arada bulunduğu proje inanç turizmine yeşil ışık yaktı.
http://www.haberoku.net/haber/142580–orduda-cami;-kilise;-cemevi-birarada-projesi.html
Gürgentepe ilçesinin Akören mahallesinde Öldüderesi mevkiindeki mesire alanında 220 dönüm arazi üzerinde inşa edilmesi planlanan ‘İnanç Bahçesi Özgürlük Alanı’, farklı inançları mensup insanların bir arada ibadet etmesini sağlayacak. Projesi onaylanan ve Orman Genel Müdürlüğü’nün de gerekli izni verdiği projenin hayata geçirilmesi için kaynak arayışı hızlandı.
Gürgentepe Belediye Başkanı Halis Baykara, projeye göre camiinin 70 metrekare alanda, 11.52 metre yüksekliğinde, kilisenin 66.85 metrekare alanda yaklaşık 9 metre yüksekliğinde, cemevinin ise 54 metrekare alanda yaklaşık 7 metre yüksekliğinde olacağını belirtti. Başkan Baykara, aynı alanda daha önce sinagog da düşündüklerini, ancak bölgede hiç Yahudi yaşamadığı için projede değişikliğe gittiklerini kaydetti. Orman Genel Müdürlüğü’nün gerekli izni verdiğini ve halk desteğini de aldıklarını belirten
Baykara, “Bu projemizde restoran, kameriye, banklar, ocaklar, WC’ler, doğanın yapısını bozmayacak şekilde doğal yürüyüş alanları olacak. Ziyaretçiler burada ibadetlerini istedikleri şekilde yapacaklar. Farklı inanç gruplarını bu özgürlük ortamında bir araya getirmeyi düşündüğümüz proje ile ilçemizi inanç turizmine de açmayı planlıyoruz. Gerek Özel İdare, gerek belediye kaynakları, gerekse halk desteğiyle bir kaynak oluşturarak çalışmaya kısa bir zaman sonra başlamak istiyoruz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.