İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

57 İslam ülkesi adına Patrik’e başsağlığı


İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır’ın Hıristiyan nüfusunun ruhani liderine gönderdiği mektupta, kiliseye yapılan saldırıyı 57 İslam ülkesi adına şiddetle kınadıklarını belirtti. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün köşesinde yer verdiği mektup şöyle:Patrik Şenuda III Hazretleri, İskenderiye Patriği ve Kopt Ortodoks Kilisesi Patriarkı, FehametluPatrik Hazretleri;İskenderiye Kutsal Kilisesi’nde çok sayıda masum Mısırlı’ya yönelik terör saldırısını öğrendiğimde çok büyük bir şok yaşadım.Biz, İslam Konferansı Teşkilatı, üyemiz olan 57 İslam ülkesi ile birlikte, İslam’ın yüce ilkelerine ve değerlerine karşı olan bu kriminal eylemi şiddetle kınıyoruz.

Bu yüce ilkeler ve değerler, tarih boyunca İslami devlet altında yaşayan bütün ülkelerde kültürlerin birlikte yaşaması ve hoşgörünün yaygınlaşması anlamına gelmiştir.
Mısır halkının birlik ve beraberliğinin, Mısır hakkındaki önyargıları körüklemeye ve halkın arasına nifak sokmaya matuf bu iğrenç oyunu bozacağından eminiz.
Geçen hafta Noel dolayısıyla yaptığım açıklamada, bu kutsal ruhani fırsatın Müslümanlar için  sevgi, barış ve güvenlik bayramı anlamına geldiğini belirttim.
Biz aynı zamanda, Müslümanlık ve Hıristiyanlık da dahil olmak üzere bütün dinler arasındaki diyaloğun derinleştirilmesi çağrısında bulunduk.
Bu ıstırap verici olay nedeniyle siz Patrik Hazretlerine samimi başsağlığı ve sempati dileklerimi sunarım.
Hayatını kaybeden insanlara rahmet diliyor; onlardan şefkatini esirgememesi ve yaralıların hızla iyileşmesi için Yüce Allah’a dua ediyorum.
Aynı zamanda Mısır ve onun büyük halkına, ebedi barış, huzur, ilerleme ve refah diliyorum.
Ekmeleddin İhsanoğlu
http://www.risalehaber.com/news_detail.php?id=95327

Yorumlar kapatıldı.