İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Türkiye ve Ermenistan’da Kişisel Bellek Anlatıları’ Sergisi

Anadolu Kültür, Hazarashen Etnografya Çalışmaları Merkezi, Ermenistan Oyuncular Birliği ve Dvv-international İş Birliğiyle Hazırlanan ‘Birbirimizle KonuşmakTürkiye ve Ermenistan’da Kişisel Bellek Anlatıları’ Sergisi Diyarbakır’da açıldı.
Anadolu Kültür, Hazarashen Etnografya Çalışmaları Merkezi, Ermenistan Oyuncular Birliği ve dvv-international iş birliğiyle hazırlanan ‘Birbirimizle KonuşmakTürkiye ve Ermenistan’da Kişisel Bellek Anlatıları’ sergisi Diyarbakır’da açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Salonu’nda ziyarete açılan sergide, Türkiye ve Ermenistan’da yapılan sözlü tarih çalışmalarının ertesinde bir araya getirilen alıntılar ve yaşam öyküleri yer alıyor.

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi ve proje araştırma grubu yöneticisi Prof. Dr. Leyla Neyzi’nin söyleşisi sonrasında açılan sergiyi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek ve bazı sivil toplum kuruluşlarınıntemsilcileri de gezdi.

Uluslararası bir proje kapsamında gerçekleşen, küratörlüğünü Önder Özengi ve Taron Simonian’ın yaptığı serginin Ermenistan’da da açılacağı bildirildi.

Sergide ayrıca, sözlü tarih araştırmasının bir çıktısı niteliğindeki ‘Birbirimizi Konuşmak‘ adlı kitap dağıtıldı.

Serginin, 16 Ocak 2011 gününe kadar açık kalacağı bildirildi.

(YAK-TEN-ARD) – DİYARBAKIR (Anadolu Ajansı)  
http://www.sondakika.com/haber-turkiye-ve-ermenistan-da-kisisel-bellek-anlatilari-2464033/

Yorumlar kapatıldı.