İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kapının açılması Iğdır’a zarar verir’

Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınır kapısının açılmasının Iğdır’a zarar vereceğini savunarak, “Ermenistan kapısının Iğdır’a faydası yoktur. Kapı açılırsa Iğdır’da tarım ve hayvancılık biter” dedi
08 Ocak 2011 – 22:41
Türk Eğitim-Sen Iğdır Şubesinin davetlisi olarak geldiği Iğdır’da “Bölgesel ve Küresel Gelişmelerde Komşularımız ve Iğdır” konulu konferansta konuşan TÜRKSAM Başkanı Oğan, Iğdır’ın ve Türkiye’nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Ermenistan ile sınır kapısının açılması Iğdır’a zarar verir” diyen Oğan, Iğdır üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ileri sürdü.
Oğan, “Birlik içinde olursak kimse Iğdır üzerinde hesap yapamaz. Her türlü zorluğun üzerinden geliriz” diye konuştu. Iğdır ile Mersin’in stratejik açıdan önemine değinen Oğan, Iğdır’ın Türkiye’nin Orta Asya’ya açılan kapısı, Mersin’in ise denizlere açılan bir liman konumunda bulunduğunu belirterek, Iğdır ve Mersin’de çeşitli oyunların sahnelenmeye çalışıldığını iddia etti.
Türkiye’nin değişmez ve değiştirilemez maddeleri olduğunu kaydeden Oğan, şöyle konuştu: “Rumlara Ruhban okulu hediye etmeyeceğiz. Atina şehri tek camisiz şehirdir. Atina eğer Türkiye’de bir kilise, okul açıyorsa bizim de Atina’da cami ve okul açma hakkımız var.
Yunanistan Başbakanı Erzurum’da yaptığı konuşmada Kıbrıs’ta Türkleri işgalci olarak nitelendiriyor. Kıbrıs özbeöz Türktür, Türk kalacaktır. Misafir olarak gelen bir kişi Türkiye’de, Türkiye’yi Kıbrıs’ta işgalci olarak gösteremez.”
AA

Yorumlar kapatıldı.