İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ve Azeri aynı hendekte karşılaşırsa ne olur?

Ermeni ve Azeri aynı hendekte karşılaşırsa ne olur?


Rusya’da çekilen ″Yarım kalan şarkı″ filminin rejisörü Arik Manukyan Azerbaycan Turan Ajansı’na verdiği röportajda filmin ″sağlıklı bir diyalog arayışına ilişkin″ olduğunu belirtti.

Filmin konusu şöyle: Karabağ savaşı esnasında Ermeni ve Azeri aynı derin hendeğe düşerler. Kendilerini umutsuz bir durumda bulan esirler arasında diyalog yoğunlaşır. Herbiri kendisine acı veren sorunlara ilişkin konışmaya başlar. Filmde Ermeni rolünü Ermeni, Azeri rolünü bir Azeri oynamakta.
Filmin sponsorları Moskova’da yaşayan genç Ermeniler. Arik Manukyan’ın ifadesiyle, film çekme düşüncesi iki yıl önce oluştu, ancak finansal sorunlar yüzünden çekimleri ertelemek durumunda kaldılar.
Manukyan Turan Ajnası’na yaptığı açıklamada çekimler geçen yıl 2010 Sonbaharında başladığını belirterek ″Çalışmalara kendi olanaklarımızla başladık. Filmin prodüseri Aşot Poğosyan arabasını sattı ve tüm meblağı film çekim işine koydu. Filmi Rusya, Ermenistan, Azerbaycan ve yurtdışında  gösterebilmemiz için bizim ek finansmana ihtiyacımız var. Tüm önerileri değerlendirmeye hazırız″ dedi.
Manukyan sözleriyle film  bu yıl Mayıs sonunda hazır olacak. Filmin prömiyerinin Moskova ″Sinema Evi″nde yapılması öngörülmekte. Filmin Ermenistan, Azerbaycan, ABD, Gürcistan, Türkiye, Hindistan, Yakın Doğu ve bazı balkan ülkelerinde gösterilmesi de planlanmakta. Filin gösterimin her halukarda yazın gerçekleşeceği kaydedilmekte.

Yorumlar kapatıldı.