İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karsan’a nükleer tehdit

Ermeni lobisinden sonra ABD’deki “Nükleer İran’a Karşı Birlik Platformu” da, New York taksi projesinde finale kalan Karsan’a karşı kampanya başlattı. Gerekçeleri ise Türk-İran dostluğu


New York Belediyesi’nin Geleceğin Taksisi Projesi’nde finale kalan Karsan’a karşı Ermeni lobisinden sonra şimdi de İran engeli çıktı. “Nükleer İran’a Karşı Birlik” (UANI) adlı örgüt New York Belediye Başkanı Micheal Bloomberg’e çağrıda bulundu. UANI Başkanı ve ABD eski Başkanı George Bush’un dış politika danışmanlarından Marc Wallace, Bloomberg’e Karsan’ın İran ile iş bağlantısı olduğunu belirten bir mektup gönderdi. Mektupta Wallace, 26 bin 500 araçlık ihalede finale kalan 3 firma arasında bulunan Gölcüklü Karsan ve Japon Nissan’ın İran’daki otomotiv şirketleriyle iş bağlantısının bulunduğunu belirterek ihaleyi almamasını talep etti.

NISSAN’IN ORTAĞI İRANLI
Karsan ve Nissan’ın projeden reddedilmesini New York Belediye Başkanı Bloomberg’e söyleyen Wallace, “Japon otomobil markası Nissan, İranlı otomotiv devi Khodro ile 1987’den bu yana işbirliğinde. Araç üretiminde birlikte hareket ediyorlar” dedi. Wallace, mektupta Karsan için ise “Benzer durum Türk otomotiv markası Karsan’da da var. Karsan 2007’de yaptığı anlaşma ile İranlı otomotiv markası Sanat Khuodro Kamau ile Peugeot’unu J9 modelinin satışı için işbirliğinde bulunuyor. Karsan ayrıca, İranlı enerji devi İran Ulusal Doğalgaz Şirketi (NIGC) ile anlaşma imzaladı. Bu işbirliği sadece İran ile değil Suriye ile de bağlantılı olacak” diye yazdı. Geçtiğimiz ay ölen ABD’nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke ile diplomat Dennis Ross’un kuruculuğunu yaptığı platformun danışma kurulunda eski ABD Merkezi Haberalma Örgütü’nün (CIA) Başkanı James Woolsey, eski Kanada Adalet Bakanı Irwin Cotler de bulunuyor.

Kaynak: sabah.com.tr

Yorumlar kapatıldı.