İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül, Kürtçe şarkıya eşlik etti

Gül, Kürtçe şarkıya eşlik etti 

Diyarbakır’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iş dünyasının verdiği yemeğe katıldı.
30 Aralık 2010 Perşembe, 22:20:29

..Yemek sonrası Ermeni asıllı sanatçı Bedri Ayseli’nin söylediği Kürtçe parçalara Cumhurbaşkanı Gül de önce eşlik etti ve daha sonra alkışla tempo tuttu. Türkiye’deki farklılıkların birer zenginlik olduğunu, bunun farklı görülmesi halinde tehlikeli olabileceğini belirten Gül, “Büyük bir millet olduğumuz için farklılıklarımız olacaktır” dedi.

İlyas AKENGİN – Faruk YÜCE / DİYARBAKIR (AHT)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır iş dünyasının verdiği yemeğe katılarak, konuşma yaptı. Kentte bulunan STK temsilcileri, iş adamları ve BDP’li belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı gecede Cumhurbaşkanı Gül, iş adamlarına plaket verdi. Yemek sonrası ermeni asıllı sanatçı Bedri Ayseli, Diyarbakır parçalarını seslendirdi. Gül, Kürtçe söylenen ‘Agır Ketye dılimin’ (Ateş düştü yüreğime) adlı şarkıya önce eşlik etti, sonra alkışla tempo tuttu. Şato Park’ta düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Buraya gelene kadar her yerde durdum. İnsanlar koşarak, kimi bana bir not, kağıt verdi. Bazen yaşlı bir teyze, bazen genç bir kız, bir delikanlı verdi. Bazılarını açtım okudum. Bunların yüzde 99’u iş, aş diyor. Burada 1 milyon nüfus var. Bunlar nasıl geçinecek. Sadece maaş olmuyor. Herkes iş güç sahibi olacak. Kimisi fabrika kuracak, kimisi iş yeri açacak. Bütün bunlar için huzura ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZİN PROBLEMLERİ VAR”
Cumhurbaşkanı Gül, bundan birkaç sene önce ağza bile alınmayan konuların bugün gündemin ilk sırasına geldiğini, bütün bunlar demokratik standartları yükselterek çözeceğimiz konular olduğunu söyledi. Gül, “Hepimiz biriz. Bu anlayış esas olması lazım. Ondan sonra, muhakkak bu ülkenin sorunları var. Hepimizin problemleri var. Bu sorunları aşmak, halletmek de hepimizin görevidir. Bu farklı tezahür edebilir, bu sıkıntılar. Bunların çözümü, Türkiye’nin topyekün demokratik standartlarının yükseltilmesi ve Türkiye’nin en gelişmiş ülkelerdeki standartlara kavuşmasıyla hallolacaktır. Bunlar bizim meselelerimizdir. Bunları biz demokratik standartları yükselterek çözeceğiz” diye konuştu.

”TERÖR ŞİDDET VE SİLAHLI BİR ŞEY OLMAZ”
Türkiye’deki farklılıkların birer zenginlik olduğunu, bunun farklı görülmesi halinde tehlikeli olabileceğini belirten Gül, “Büyük bir millet olduğumuzu için farklılıklarımız olacaktır” dedi. Diyarbakır’ın çevresindeki Mardin ve Batman’da OSB’lerin hızla büyüdüğünü ancak Diyarbakır’a bir türlü yatırımın gelmediğini dile getiren Gül, “Güneydoğu’da esas ticaretin nabzı Diyarbakır’dadır. Böyle bir şehre insanlar neden gelip fabrika için arsa almıyor, şurası benim işyerimin arazisi olacak demiyor. Diyarbakır sadece siyasi değil, diğer konularda da ekonomik ve kültürel olarak ön plana çıkmalıdır. Terör şiddet ve silahlı bir şey olmaz. Olan evladını kaybeden eve düşen ateş oluyor. Sorunların çözümü için hepimiz kendi meselemize sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

ZENGİN YEMEK MENÜSÜ
Cumhurbaşkanı Gül için hazırlanan zengin yemek menüsünde şunlar bulunuyor: “Kremalı mantar, çorba, barbonya pilaki, havuç tarator, mantar, haşlanmış içli köfte, ekşili patlıcan dolması, mevsim salata, kuzu tandır, kaymaklı cevizli kabak tatlısı, fıstık sarma ve fıstıklı baklava”

Yorumlar kapatıldı.