İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kızılay’dan Patrikhane aracılığıyla yardım

Kızılay’dan Patrikhane aracılığıyla yardım
Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bin koli gıdayla 300 çift ayakkabıdan oluşan yardımı Ermeni Patrikhanesine teslim etti.

AA

İstanbul- Kızılay Genel Başkan Danışmanı Kamil Akyıldız, teslimde yaptığı konuşmada, kurum olarak Türkiye’deki yardıma muhtaç herkesin yanında olmak üzere bir organizasyon başlattıklarını söyledi.

Ermeni Patrikhanesinin ardından Rum Patrikhanesiyle diğer yardıma muhtaç vatandaşlara da ulaşılacağını ifade eden Akyıldız, ”Kızılay’ın siyasi bir kimliği yok. Kızılay, Haiti’den Sudan’a dünyanın her yerinde felakete uğramış, yardıma ihtiyacı bulunan herkesin yanında olma felsefesiyle hareket eden bir kurumdur. Ermeni Patrikhanesinden Afrikalılar, Müslümanlar ve Hristiyanlar, siyasi bir kimlik altında değil tamamen insani bir organizasyon kapsamında yardım alıyor. ‘Bunun içinde de Kızılay mutlaka olmalı’ dedik. Yardımlar devam edecek” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yardım çalışmaları konusunda kendilerini desteklediğini belirten Akyıldız, ihtiyaç sahibi insan kalmamasını temenni ettiklerini söyledi.
Akyıldız, yardımları yılbaşı öncesinde yaparak, vatandaşların yeni yıla hediyeyle girmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Ermeni Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan da Ermeni Patriği 2. Mesrob Mutafyan’ın isteği üzerine 10 yıl önce patrikhane çatısı altında fakirler için bir yardım kolu kurulduğunu söyledi.
Bu kapsamda kullanılmış elbiseleri değerlendirerek temiz bir şekilde fakirlere aktardıklarını anlatan Ateşyan, ancak zamanla giysi yardımının yeterli olmadığını, insanların gıdaya da ihtiyacı olduğunu gördüklerini anlattı.

Ateşyan, ”Patrikhane, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara, Ermeniler’e, yabancı ülkelerden gelmiş göçmenlere yardım elini uzatıyor. Ancak bütçe kısıtlaması vardı, biz gıdaya fazla maddiyat ayıramazdık” diye konuştu.

Bu kapsamda geçen günlerde patrikhaneyi ziyaret eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’ye insani yardıma ihtiyaçları olduğunu aktardıklarını dile getiren Ateşyan, Küçükali’nin de kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Ateşyan, bu çerçevede patrikhaneye bugün bin kolilik gıdayla 300 çift ayakkabıdan oluşan yardım malzemelerinin teslim edildiğini söyledi.

”Tanrının emirlerini yerine getirmek, yardım etmekten geçiyor” diyen Ateşyan, bununla ilgili İncil’den bir bölüm okudu.

Ateşyan, patrikhaneye kayıtlı 3 bin ihtiyaç sahibi bulunduğunu belirterek, yardımların haftada 2 kez yapıldığını, Kızılay’dan gelen yardımların da yarından itibaren dağıtılmaya başlanacağını bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.